Elfdorpenroute

Zoetermeer - Op zondag 5 mei a.s. organiseert Toerclub Stompwijk de 28e Elfdorpentocht. De Elfdorpentocht is een recreatieve fietstoertocht met 6 gevarieerde routes door het landelijke gebied van de Randstad. Deelnemers kunnen starten in Horecagelegenheid De Bles, Dr.v.Noortstraat 154 te Stompwijk en Café Restaurant "'t Wapen van Maeslant", Kerkweg 42 te Maasland.

De laatste jaren is de Elfdorpentocht uitgegroeid tot een bekend fietsevenement in de regio. De aantrekkelijkheid van de Elfdorpentocht zit niet alleen in het vele moois dat onze regio te bieden heeft, maar ook in de variatie in de routes en afstanden waaruit kan worden gekozen. Zo is ook dit jaar, weer onderscheid gemaakt tussen recreatieve routes en toerroutes. De recreatieve routes van 25, 45 en 75km zijn uitermate geschikt voor gezinnen en rustige fietsers en starten alleen vanuit Stompwijk. Voor de (snelle) toerders zijn er de toerroutes van 80, 125 en 160km vanuit zowel Stompwijk als Maasland. Er is dus voor ieder wat wils, waardoor ieder op z'n eigen manier kan genieten van de prachtige omgeving.

Alle fietsroutes vermijden de stedelijke gebieden en voeren de deelnemers over routes waarin geen enkel verkeerslicht voorkomt. Ieder jaar blijkt uit de vele reacties dat het menigeen verrast dat er in de drukke Randstad nog zoveel landelijk gefietst kan worden. Alle routes zijn duidelijk met pijlen uitgezet. Na afloop ontvangen de deelnemers een leuke herinnering.

Zie voor de starttijden en overige informatie over de Elfdorpentocht www.toerclubstompwijk.nl

Vragen kunt u stellen op: info@toerclubstompwijk.nl

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden