De Zoetermeerse Sangie Nutbey mag voor het eerst het Sena Podium voor young performers tijdens het Bevrijdingsfestival in Den Haag presenteren
De Zoetermeerse Sangie Nutbey mag voor het eerst het Sena Podium voor young performers tijdens het Bevrijdingsfestival in Den Haag presenteren (Foto: Sangie Nutbey)

Sangie Nutbey presenteert Sena Podium Bevrijdingsfestival

Robbert Roos

Op Bevrijdingsdag vieren we niet alleen de bevrijding, we bezoeken ook massaal de kleine en grotere bevrijdingsfestivals in de regio. Sommige stadsgenoten doen dat op een wel heel speciale manier. De Zoetermeerse Sangie Nutbey mag namelijk de presentatie doen van het Sena Podium op het Bevrijdingsfestival in Den Haag. Een droom die uitkomt.

Zoetermeer - Ze lijkt op het eerste oog de rust zelve, maar nu de dag van het festival dichterbij komt beginnen de eerste zenuwen ook op te duiken. "Deze week moet ik me echt gaan voorbereiden hoor" vertelt Sangie openhartig. "Nog even naar de zonnebank, mijn nagels laten doen, inlezen in alle artiesten die ik aan mag kondigen. Zorgen dat ik er straks helemaal klaar voor ben." Met presenteren heeft de 26-jarige Zoetermeerse die al zo'n jaar of 20 in Rokkeveen woont genoeg ervaring. "Ik presenteer op donderdagavond het programma 'Young Agga' een wekelijkse show waarin Haagse jongeren aan het woord komen over hun wereld en muziek. De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Den Haag had het gehoord en stuurde me een berichtje. Ik dacht nog dat ik eerst auditie moest doen, maar ik werd gelijk gekozen om het Sena Podium te gaan presenteren. Dat is echt een droom die uitkomt." Het Sena Podium, ook wel performers stage genoemd, heeft een line-up die echt geschikt is voor jongeren met een sterke Urban en Hip-Hop programmering. "Ik geniet zelf enorm van deze muziekstijlen" geeft Sangie eerlijk toe. "We sluiten af met een toffe dj." Urban en Hip-Hop zijn volgens Sangie erg populair bij de jeugd. "Het krijgt ook in Nederland steeds meer vorm al kunnen we nog best wat stappen maken op dat gebied. Nu nieuw talent zich steeds gemakkelijker online kan profileren groeit het genre wel ineens snel." Vrijheid is voor Sangie erg belangrijk. "Toch is het, zelfs in Nederland, nog steeds niet vanzelfsprekend. We doen het in ons land op zich best goed, maar het kan altijd beter. Vrijheid zou hand in hand moeten gaan met respect. Ook in Nederland is er nog steeds veel verdeeldheid door verschil in afkomst of geloof. Pas als die verdeeldheid weg is kunnen we zeggen dat we echt vrij zijn." De bezoekers van het bevrijdingsfestival wil Sangie als presentatrice graag een mooi feest meegeven. "Ik hoop dat ze echt het gevoel van bevrijding ervaren zodat we met elkaar de vrijheid kunnen vieren. Om daarna met een gerust hart weer naar huis te kunnen gaan."

Sangie Nutbey
Sangie kijkt er nu al naar uit om vaker dit soort presentatieklussen te doen. Wil je haar ontwikkelingen volgen? Kijk dan op snapchat en haar Instagramaccount; sangienutbey

Meer berichten