Foto: Fred Roland

Unieke samenwerking tussen muzikale vader en dochter

Robbert Roos

Als volkszanger timmert Henk Klos, ook wel 'Koning van 079' genoemd, al jaren aan de weg. Sinds een tijdje heeft hij het roer omgegooid en zingt hij samen met zijn dochter Alicia. En niet zonder succes; de samenwerking heeft inmiddels al twee dikke singles opgeleverd. En dat is nog maar het begin.

Zoetermeer - We spreken Henk en Alicia thuis bij de rest van het gezin in hun gezellige woning in het Dorp. Op tafel liggen twee cd's met leuke foto's van Henk en zijn dochter Alicia. Die laatste tekende voor het ontwerp en de lay-out. "Mijn muziek is wat serieuzer geworden" steekt Henk enthousiast van wal. "Dat komt zeker ook door de samenwerking met Alicia. Lag in het begin de nadruk meer op feestmuziek; tegenwoordig richten we ons meer op het festivalgenre." Vorig jaar trad Henk op tijdens het Vijverpopfestival en beloofde toen met iets speciaals te komen. Dat werd een duo met zijn dochter Alicia. "Iedereen was direct erg enthousiast" vertelt de 21-jarige opgewekt. "We besloten direct om zoiets vaker te doen." Toevallig nam in die periode Mark v/d Heuvel, met wie Henk al vaker samenwerkte, contact op. "Hij had wel wat leuks voor me liggen" legt Henk uit. "Zo namen we het nummer 'Eens in de 100 jaar' van Ramses Shaffy op. Dat was nog wel even een dingetje, want nummers van Ramses daar moet je natuurlijk eigenlijk niet aankomen" geeft Henk schoorvoetend toe. "Het was voor het eerst dat ik me aan zo'n 'echte' tekst durfde te wagen." Alicia vult aan: "Zo begon het te lopen met veel interviews en een promotour door heel het land als gevolg. Dat smaakte naar meer." Henk en Alicia gingen op zoek naar een nieuw nummer. Dat werd 'Sta op en schreeuw.' Het ligt lekker in het gehoor en is echt zo'n nummer wat, als je het eenmaal gehoord hebt, niet meer uit je gedachten gaat. "Het nummer heeft echt heel veel in zich" vertelt Alicia openhartig. "Voor mij staat het voor bevrijding. We leven in een vrij land waar je kunt zeggen wat je wilt." Henk vult aan: "Je mag het zelfs uitschreeuwen als je de behoefte hebt." Inmiddels treden Henk en Alicia met hun nieuwe single op door het hele land en zijn ze regelmatig te gast bij radiostations. Het nummer zou niet misstaan op het Zoetermeerse Bevrijdingsfestival. "Dat zou voor mij echt een droom zijn die uitkomt" geeft Henk eerlijk toe. "Hoe leuk is het om voor eigen publiek op te mogen treden. De organisatie mag altijd contact met ons opnemen" besluit hij opgewekt.

Social Media
Wil je meer weten over Henk en Alicia? Volg het duo dan op Facebook op hun eigen pagina: Henk Klos en Alicia. Hier vindt je informatie over hun muziek, optredens en interviews voor radio en overige media.

Meer berichten