Wecycle pakt e-waste na vrijmarkt aan

Zoetermeer - Wecycle wil met haar partnergemeenten voorkomen dat onverkochte elektrische apparaten na de vrijmarkt in de vuilnisbak belanden. Daarom krijgt iedereen die nade vrijmarkt een afgedankt elektrisch apparaat of energiezuinige lamp inlevert op de gemeentelijke milieustraat een gratis Wecycle Recycle Memo-spel (op=op). Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Op de vrijmarkt worden veel elektrische apparaten en lampenarmaturen aangeboden. Indien deze toch niet voor hergebruik in aanmerking komen, is inleveren voor recycling de juiste circulaire keuze. Samen met haar partnergemeenten stimuleert Wecycle daarom het inleveren van onverkochte apparaten na de vrijmarkt. Bij inlevering van een elektrisch apparaat of lamp(armatuur) op de gemeentelijke milieustraat, ontvangt de inwoner een leuk en leerzaam memo-spel waarin alle inleverpunten voor e-waste aan bod komen (op=op). Wecycle werkt samen met 75 procent van de gemeenten: kijk hier voor het overzicht.

Gratis Wecycle Recycle Memo-spel bij inleveren apparaat of lamp na vrijmarkt op milieustraat gemeente moet weggooien voorkomen

Wecycle laat de ingeleverde apparaten en lampen recyclen tot nieuwe grondstoffen. Daarnaast komen door recycling schadelijke stoffen niet in het milieu en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.
 

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden