Lunchconcert zoetermeer

Zoetermeer - Het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude Kerk, Dorpsstraat 59, wordt dit keer verzorgd door Trio Kodama. Dit trio bestaat uit 3 leden van het Residentieorkest :Momoko Noguchi (viool), Elisabeth Runge(altviool) en Mileva Fialova (cello)

Momoko Noguchi is 5 jarige leeftijd begonnen met viool spelen volgens de Suzuki-methode. Afgestudeerd aan de Tokyo University of Music and Fine Arts en afgestudeerd (cum laude) aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg in de klassen van professor K. Okayama (Tokyo) en professor W. Rüssmann (Hamburg). Sinds 1993 is Momoko Noguchi verbonden aan het Residentie Orkest. Soleert geregeld in Nederland en Japan.

Altvioliste Elisabeth Runge studeerde af aan de conservatoria van Leipzig en Wenen. Na een vaste baan bij het Opernhaus Graz, Oostenrijk, is ze sinds 2006 lid van het Residentie Orkest. Naast haar werk in het orkest remplaceert ze bij de andere Nederlandse orkesten, geeft ze viool- en altvioolles en speelt ze graag kamermuziek.

De Tsjechische celliste Mileva Fialova studeerde aan de Academy of Arts in Praag en aan het Conservatoire de Genève, waar zij de 'Premier prix de virtuosité' behaalde. Van 1983 tot 1992 was ze docent aan het Conservatoire de Sion. Mileva nam deel aan diverse concoursen en festivals waaronder het Marlboro Festival. In 1993 trad zij toe tot het Residentie Orkest als plaatsvervangend aanvoerder. Zij speelt ook regelmatig in kamermuziekensembles.

Op het programma staan werken van Dvorak, Kodaly, Strauss en Schulhoff

Het concert begint om 12.45 uur en de toegang is gratis. De concerten en programma's kunt u ook vinden op www.concertenzoetermeer.nl

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden