Activiteiten Koningsdag door Scouting Zoetermeer
Activiteiten Koningsdag door Scouting Zoetermeer (Foto: Jan Pereboom)

Scouting Zoetermeer daagt jou uit op Koningsdag

Ook dit jaar zetten de Zoetermeerse scoutinggroepen zich weer in om de gemeente en de Oranjestichting te helpen van Koningsdag een bijzonder feest te maken. Op zaterdag 27 april vanaf 11.00 uur begeleiden de scouts onder andere allerlei sport- en spelactiviteiten op het Dobbe eiland.

Haal bij de scoutingtent een afstempelkaart en ga aan de slag. Natuurlijk kan je schminken en op het luchtkussen, maar probeer ook de mega sjoelbak, de toren van Pisa, het stokkenvangspel en vele andere uitdagende activiteiten. Wat dacht je van varen op de plas of spijkerbroek hangen.

Scouting in Zoetermeer bestaat uit land- en waterscouts. De bekende speltaknamen (leeftijdsgroepen) zijn: bevers (5-7 jaar), welpen (7-11 jaar), scouts (11-15 jaar), explorers (15-18 jaar) en roverscouts (18-21 jaar). Scouting heeft voor mensen met een beperking de Blauwe Vogelgroepen opgericht. In Zoetermeer bestaan de vrijbuiters voor jongens en meisjes van 12 t/m 21 jaar met leer-, aandachts- en contactproblemen. De vier scoutinggroepen Ashanti, Impeesa, John McCormick en Pocahontas hebben ieder hun eigen onderkomen verspreid over de stad.

Meer informatie over Scouting Zoetermeer is te vinden op www.scoutingzoetermeer.nl.

Het koninklijk huis heeft een bijzondere band met scouting. Zo is Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Máxima de beschermvrouwe van Scouting Nederland, de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Koningin Máxima heeft aangegeven zich te willen inzetten voor de toekomst van jongeren in Nederland. Ze ziet dat Scouting de creativiteit van kinderen prikkelt, ze meer zelfvertrouwen geeft en hun sociale talenten versterkt. Bovendien genieten ze er met volle teugen van.

‘Laat je uitdagen!’ is de slogan van Scouting Nederland.

Ben je jong en sportief en houd je van spannende survival- en outdoor activiteiten? Grote kampvuren? Spannende spellen? Avontuurlijke tochten? Zelf varen met je boot? Bij Scouting kan het allemaal… en nog veel meer! Scouting staat voor uitdaging en avontuur. Maar vooral ook voor heel veel plezier maken met je vrienden. Wat is er mooier om je grenzen te verleggen en samen de wereld om je heen te verkennen?

Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur! Ben je 21 jaar of ouder en vind je het te gek om kinderen en jongeren een uitdagend spelprogramma te bieden en toffe kampen te organiseren? Word dan vrijwilliger.

Durf jij het ook aan, kom dan zaterdag 27 april tussen 11.00 en 16.30 uur langs op het Dobbe eiland en maak op een feestelijke en uitdagende manier kennis met de verschillende activiteiten van scouting.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden