Foto: "Photographer:Mark van Aller"

Gratis filmvoorstelling bij Cameo op Bevrijdingsdag

Zoetermeer - Op zondag 5 mei is om 13.30 uur de film 'Bankier van het verzet' te zien tijdens een gratis filmvoorstelling bij Filmhuis Cameo. De voorstelling is onderdeel van het Bevrijdingsfestival Zoetermeer en is een samenwerking tussen Filmhuis Cameo, 360° Stadstheater en Floravontuur Promotie Zoetermeer. Vanaf vandaag kunnen de kaarten voor de film gratis opgehaald worden aan de servicebalie van het theater.

De film 'Bankier van het verzet' laat het bijzondere verhaal zien van Walraven van Hall, de geheime geldschieter van het verzet. Maar omdat er niet genoeg is, moet hij de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis plegen. De bankfraude was uiterst risicovol. De bankdirecteur was namelijk niemand anders dan Meinoud Rost van Tonningen, de meest beruchte Nederlandse NSB'er.

Naast de film zijn er meer activiteiten in de stad als onderdeel van de 4 en 5 mei-vieringen. Op zaterdag 4 mei organiseert Floravontuur Promotie Zoetermeer samen met Rondvaart Zoetermeer twee vaarten die in het teken staan van de Herdenking en de Bevrijding. Op 30 april is er in samenwerking met de Bibliotheek Zoetermeer een lezing van schrijfster Roxane van Iperen. Zij vertelt over haar boek getiteld 't Hooge Nest, waarin twee Joodse zussen tijdens de Tweede Wereldoorlog een van de grootste onderduikadressen bestieren. Op zondag 5 mei staat er in Buurttuin De Zoete Aarde ook een feestelijke leuke middag op het programma vol muziek, workshops en wat te eten en drinken.


Bevrijdingsfestival Zoetermeer beleeft dit jaar zijn 20e editie en trekt jaarlijks bezoekers uit de hele regio. De start van het festival vindt plaats op zondag 5 mei om 12.00 uur op de Markt. Er zal 12 uur lang de vrijheid worden gevierd met een uitgebreid, gevarieerd programma. De toegang is gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden