De Paulusschool Zoetermeer over schoolbreed project 'Voel de Power!" over ons milieu

Zoetermeer - Op maandag 6 mei a.s. (meteen na de meivakantie) start op De Paulusschool in Zoetermeer-Dorp een schoolbreed project van enkele weken met als thema 'Voel de power', over ons milieu. Tot en met woensdag 29 mei a.s. staan veel lessen op De Paulusschool in het teken van ons milieu.

Als school willen wij met de projectlessen alle leerlingen en andere betrokkenen van de school bewust maken dat wij met elkaar, met kleine acties in onze dagelijkse gewoontes, ons sterk kunnen maken voor het behoud van onze aarde. Zo is het milieuproject op De Paulusschool het startsein om als eerste basisschool van Zoetermeer te starten met het actief scheiden van plastic afval in de school. De gemeente Zoetermeer werkt hieraan mee door van één van onze ondergrondse restafvalcontainers een ondergrondse plastic afvalcontainer te maken.

Naast het scheiden van plastic afval, vragen wij de leerlingen en ouders in de eerste week van het project zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te komen. Daarnaast gaan we met de hele school proberen de plastic afvalberg te verkleinen door gedurende het project geen plastic verpakkingen, zoals pakjes, PET-flesjes, plastic zakjes etc. mee te nemen tijdens onze eet- en drinkmomenten.

 

Als Cultuurschool met Kwaliteit geven alle vakleerkrachten beeldende vorming, muziek en dans/theater hun cultuurlessen in het teken van milieu. Ook de gymlessen worden aangepast aan dit thema.

Het project wordt met de hele school en alle ouders feestelijk geopend op maandagmiddag 6 mei a.s. om 14.15.

De kinderen krijgen een theatervoorstelling te zien over het thema 'afval en milieu' en de gemeente Zoetermeer organiseert lessen waarbij leerlingen de wijk ingaan om (plastic) afval te verzamelen.

De leerlingen van De Paulusschool zijn al druk bezig met de voorbereidingen van het project en maken momenteel posters om het thema onder de aandacht te brengen.

Het project wordt afgesloten met een kijkochtend voor ouders en andere belangstellenden op woensdag 29 mei a.s. vanaf 11.30 uur.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden