Nasrdin Dchar zegt ja

Zoetermeer "Met een licht hart 'ja' zeggen tegen elkaar is het mooiste wat er is. Mijn voorstelling gaat over het hobbelige pad van de liefde," vertelt acteur Nasrdin Dchar over zijn vierde solovoorstelling JA. Na het succes van Oumi (over zijn moeder) en DAD (over zijn vader en het vaderschap) neemt acteur Nasrdin Dchar het publiek voor de vierde keer mee op een persoonlijke reis. Een reis langs continenten en culturen, maar vooral langs zijn eigen zoektocht naar volwassenheid, met als universele kern de liefde.
Tussen de avond dat Nasrdin zijn vrouw ontmoet in de Marina Bar en de dag dat ze trouwen, zit vijftien jaar. Waarom heeft het zo lang geduurd als hij bij de eerste kennismaking als weet dat zij de ware is? In een persoonlijke stijl laat Nasrdin zien hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn, wat trouwen teweeg brengt in een mensenleven en hoe je uiteindelijk met een licht hart 'JA!' kunt zeggen. Acteur Nasrdin Dchar breekt in 2011 bij het grote publiek door, als hij een Gouden Kalf wint voor Beste Acteur in de film Rabat. Hij is te zien in succesvolle films en series als Tirza, Süskind, Wolf, De 12 van Oldenheim en Zwarte Tulp 2. Ook was Nasrdin meerdere malen in het theater te zien voornamelijk als gastacteur bij het Ro-theater en in zijn eigen succesvolle solovoorstellingen.

Na deze voorstelling vindt er een Iftar plaats, een Iftar is een maaltijd die door moslims gezamenlijk gedeeld wordt tijdens de Ramadan, direct na zonsondergang. Nasrdin biedt alle aanwezigen de kans om na de voorstelling gezamenlijk te eten. "Gelovig of ongelovig, iedereen mag aanschuiven," stelt hij. "Ik ben ook echt trots dat ik in een land leef waar dit kan. Dit is rijkdom: leren van elkaars cultuur. Openstaan voor elkaar, praten met elkaar. En eten met elkaar. Dit is Nederland op z'n best."
vr 10 mei 2019
20.15 uur | prijs: €23.15
www.stadstheater.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden