Wandelen met Stadsgidsen

Zoetermeer - Stadsgidsen Zoetermeer en het Historisch Genootschap Oud Soetermeer organiseren op zaterdagmiddag 27 april a.s. de "Dorpsstraat verdwenen winkels" wandeling. De gids vertelt hoe men vroeger naar de winkel "op Dorp" ging voor de dagelijkse boodschappen en nu in de historische Dorpsstraat gaat winkelen en niet altijd kopen.

We verzamelen om 13.30 uur bij Dorpsstraat 132 voor een korte uitleg. We vertrekken om 14.00 uur voor een wandeling van ongeveer twee uur.

Op woensdagochtend 1 mei a.s. wandelen we de "Zoetermeer in oorlogroute". De gids vertelt wat er zoal gebeurde in Zoetermeer tijdens de eerste oorlogsdagen. En hoe de bewoners omgingen met de Duitse bezetting. Wat was de rol van het verzet en wat gebeurde er na de oorlog. We vertrekken bij Dorpsstraat 7, waar wij verzamelen vanaf 09.30 uur voor een korte uitleg. De wandeling begint om 10.00 uur en duurt ongeveer twee uur.

De kosten van de wandeling(en) zijn € 5,00 per persoon, betalen bij de gids, inclusief een kopje koffie na afloop. Sinds 1 april jl. heeft Gilde Stadsgidsen een website, zie https://gildezoetermeer.nl/ onder het "kopje Stadsgidsen", vervolgens is aanmelden (via contact) eenvoudig. Wie wil deelnemen aan deze wandeling(en), kan zich nu nog aanmelden via telefoon 06-53103860 of 06-53395264, of u kunt een mail sturen naar: stadsgidsenzoetermeer@gmail.com. Vanaf 1 mei a.s. zal dat contact vnl. via de website verlopen. De volgende activiteit van de Stadsgidsen is de Zoetermeer in oorlogwandeling op zaterdagochtend 4 mei a.s. om 10.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden