Rondleiding in Natuurtuin

Zoetermeer - Op zondag 28 april is er opnieuw een rondwandeling in de natuurtuin onder leiding van een natuurgids. De wandeling begint om 14.00 uur bij 't Westpunt in het Westerpark. Zij duurt ongeveer een uur. De wandeling is gratis.

Het is voorjaar. De voorjaarsbloeiers zoals zomerklokje en slanke sleutelbloemen zijn bijna uitgebloeid. Nu staan prachtschubwortel en dotterbloemen volop in bloei. Dagkoekoeksbloem, fluitenkruid en look onder look komen in bloei. Meerkoeten en waterhoentjes zitten op hun nesten. Bij mooi weer ziet u insecten zoals bijen, koninginnenhommels en vlinders vliegen.

U kunt ook zien wat de afgelopen winter aan onderhoud is gepleegd door vrijwilligers van Stichting Vrienden van Natuurtuin en vrijwilligers van de Knotgroep Meer en Woud.

Paden zijn aangevuld, trappetjes zijn opgehaald, riet is gemaaid en afgeruimd. Er zijn nieuwe eendenkorven geplaatst en nieuwe struikjes zijn geplant.

Deelname aan de rondleiding is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Er wordt wel hard gewerkt om de Natuurtuin voor deze groepen beperkt toegankelijk te maken. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door.

Voor groepen en andere belangstellenden is tegen een kleine vergoeding mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Voor informatie en aanmelding voor een groepswandeling en meehelpen met de werkzaamheden in de natuurtuin, neem contact op met info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de tuin, u kunt u aanmelden voor de nieuwsbrief en meer informatie vindt u ook op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden