Kinderhoek 'Kleur jouw wereld'
Kinderhoek 'Kleur jouw wereld' (Foto: Museum De Voorde)

Meivakantie in Museum De Voorde - voor kinderen én volwassenen

In de meivakantie leven kinderen vanaf 2 jaar zich uit met leuke activiteiten in Museum De Voorde. Op Tweede Paasdag (maandag 22 april) zoeken zij gratis paaseieren in het museum. De hele week door is er een leuke kinderroute te volgen. Ook voor volwassenen is er genoeg te doen en te beleven.

Tweede Paasdag
Op Tweede Paasdag is Museum De Voorde geopend! Zoek drie verschillende kleuren eieren bij elkaar in het Museumplein (ruimte van Museum De Voorde aan het Stadhuisplein) en wissel deze bij de kassa om voor een leuke verrassing. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree, inclusief paaseieren zoeken.

Kleur jouw wereld
‘Kijk, we zijn bijna thuis’. De mandelabrug, de watertoren en de oude kerk zijn herkenbare gebouwen. Bouw je eigen Zoetermeerse wereld met zachte kleurrijke blokken in ‘Kleur jouw wereld’ (vanaf 2 jaar) terwijl je ouders een kop koffie drinken in het museumcafé. De kinderhoek en het museumcafé zijn ook toegankelijk zonder kaartje voor het museum.

‘Dit zijn wij!’-kinderroute
Ook voor kinderen boven de zes is er genoeg te doen. De tentoonstelling ‘Dit zijn wij!’ gaat over generaties en alles wat ze delen. Voor kinderen vanaf zes jaar is er de speciale Dit zijn wij!-kinderroute. Ontdek waarom je opa en oma anders dansen en waarom je ouders soms maar moeilijk kunnen kiezen. Je ziet welk speelgoed vroeger populair was. En wat vind jij van de muziek van toen? Doe een retro-computerspel en ontdek wat je grootouders deden toen er nog geen internet was. Wie waren hun influencers? En waarom is er nog geen naam voor jouw generatie? In Dit zijn wij! kom je erachter. Doe voor € 2,- de Dit zijn wij!-route en maak kans op een prijs.

Voor kinderen én volwassenen
Ook in de rest van het museum is genoeg te beleven voor kinderen én volwassenen. Zo is er de tentoonstelling ‘Dit zijn wij!’ met generatiequiz voor volwassenen en zijn er op de bovenverdieping bij de paviljoens ‘…en wie ben jij’ de escaperoom ‘Tada, data’ en verschillende spellen te spelen.

Plan je bezoek
Met Pasen wijken de openingstijden af: het museum is gesloten op zondag 21 april (Eerste Paasdag) en geopend op zaterdag 20 en maandag 22 april (Tweede Paasdag) t/m zondag 28 april van 10:00 tot 17:00 uur. Een kaartje kost voor kinderen t/m 12 jaar € 0,-, volwassenen € 8,50 en jongeren t/m 18 jaar: € 5,50. Zoetermeerpas/CJP: € 3,50. Vrij entree met Museumkaart. Museumcafé, museumcadeauwinkel en kinderhoek ‘Kleur jouw wereld’ zijn ook toegankelijk zonder kaartje voor het museum. Museum De Voorde bevindt zich op Zuidwaarts 2. Meer informatie: www.museumdevoorde.nl

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden