Chi Nguyen-Ta, Lies Kok en Ruud van Wijngaarden hebben een leuk programma voor 55+ samengesteld.
Chi Nguyen-Ta, Lies Kok en Ruud van Wijngaarden hebben een leuk programma voor 55+ samengesteld. (Foto: Robbert Roos)

'Uit de kunst!' is hèt cultureel programma voor 55+ bij CKC

Robbert Roos

Twee keer per jaar brengt CKC & Partners een gevarieerd programma met lezingen workshops en korte cursussen speciaal voor 55-plussers die op zoek zijn naar een bron van inspiratie, hun horizon willen verbreden of andere cultuurliefhebbers willen ontmoeten. De programma's zijn vraaggestuurd opgesteld en een groot succes bij de doelgroep.

Zoetermeer - Ruud van Wijngaarden en Lies Kok maken beiden deel uit van een panel van in totaal 6 personen die input geven voor de programma's. Chi Nguyen-Ta van CKC& Partners; "Voorwaarde was dat het nieuw en aanvullend moest zijn." Zo kwam Lies met het idee om muzieklezingen te houden waarbij een bepaalde muziekstijl gecombineerd wordt met fotomateriaal en filmpjes. Het bleek een doorslaand succes. Ruud van Wijngaarden, drijvende kracht achter de Sound of the Sixties avonden: "Niet alleen de Indo-rock lezing was een doorslaand succes, ook de lezing over Haagse Rock & Beat in de jaren '60 en '70 werd goed bezocht. Het is ontzettend leuk om iets experimenteels te doen. We hebben inmiddels een vaste groep bezoekers die het leuk vindt om eigen muziek mee te nemen en daar iets over te vertellen. Zo ontdek ook ik elke keer iets nieuws." Lies vindt het erg leuk dat ideeën die zij aandraagt ook daadwerkelijk uitgevoerd worden. Naast lezingen over muziek worden er ook regelmatig kunstlezingen gehouden. Ook is een landenthema geïntroduceerd die als paraplu fungeert. Culturele aspecten van populaire vakantiebestemmingen vormen daarbij het uitgangspunt. Zo kun je mozaïeken in de stijl van Gaudi of maakt men een virtuele reis langs bijzondere kunstwerken. In het voorjaar stond Spanje centraal, in het najaar zal dat Frankrijk zijn. "Ik bezoek de bijeenkomsten graag. In het begin vond ik dat doodeng. Ik ben soms best onzeker om mezelf te laten zien. Inmiddels heb ik veel nieuwe mensen leren kennen. Het is ook fijn dat veel activiteiten overdag zijn. Dan hoef ik niet 's avonds in het donker over straat." Chi Nguyen-Ta van CKC& Partners is erg blij met het senioren panel. "Zij zijn heel erg betrokken en zeer enthousiast. Erg fijn om mee samen te werken." Met het nieuwe programma wil CKC & Partners senioren prikkelen om een wat vaker binnen te lopen. "We zijn veel meer dan de muziekschool van toen. Je kunt bij ons veel leren, maar ook interactief bezig zijn, elkaar ontmoeten en samen nieuwe dingen beleven."

Informatie
Voelt u zich eenzaam of is uw sociale netwerk beperkt? Doe dan mee met een van de leuke activiteiten. Bekijk het hele programma op ckc-zoetermeer.nl/uitdekunst of kom gewoon gezellig langs. Vragen of ideeën? Stuur ze naar info@ckc-zoetermeer.nl

Meer berichten