Hans Haring in zijn periode als wethouder. Foto: Archief: Ronald Stam
Hans Haring in zijn periode als wethouder. Foto: Archief: Ronald Stam (Foto: Ronald Stam)

Oud-wethouder Hans Haring overleden

Zoetermeer - Oud-wethouder Hans Haring is dinsdag 16 april onverwacht op 58-jarige leeftijd overleden. Haring was van 2002 tot 2006 raadslid. Van 2010 tot 1014 was hij wethouder voor Zoetermeer met cultuur, verkeer en vervoer in zijn portefeuille.

"Hans moest een ogenschijnlijk routineoperatie in het ziekenhuis ondergaan, waarbij complicaties zijn opgetreden, die hem fataal zijn geworden. Hans Haring was vanaf 1982 lid van D66 en heeft een grote rol van betekenis gespeeld voor D66 Zoetermeer. Na zijn wethouderschap in Zoetermeer is hij vier jaar lang wethouder in Woerden geweest", laat D66-wethouder Robin Paalvast op de website van de partij weten. "De ontwikkelingen op het terrein van duurzaamheid hadden zijn grote belangstelling en volgde hij op de voet. Hij had ook nog veel plannen en ideeën om de samenleving duurzamer te maken."

Het afscheid van Hans Haring wordt gehouden op woensdag 24 april om 11 uur bij Dekker Zoetermeer, Scheglaan 12 in Zoetermeer. Na afloop is er gelegenheid om te condoleren. Tijdens de raadsvergadering van 13 mei zal de burgemeester om 20 uur Hans herdenken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden