Brazilaanse prof traint FC Zoetermeer JO13-3

Zoetermeer - Het voorjaarsseizoen voor de JO13-3 begon wat stroef nadat het team door opzeggingen en overplaatsingen was geminimaliseerd tot 10 spelers. Door juist handelen van de trainers, leider en leeftijdscoördinator werd het team aangevuld met zeer enthousiaste JO12 spelers die op de wachtlijst stonden. En zo kon het voorjaarsseizoen toch met een voltallig team van 14 jongens en 2 meiden worden gestart.

Inmiddels zit het halve voorjaarsseizoen erop en bungelt de 13-3 een beetje onderaan in de 5de klasse. Met de sfeer is niets mis, maar er mist soms wel wat elan op het veld. En daarom dacht één van de trainers, Stefan Lingeman (vader van Senna) dat het een goed idee zou zijn om een gasttrainer uit te nodigen die het vuur in de spelers zou kunnen aanwakkeren.

En zogezegd, zo gedaan. Stefan regelde via zijn zwager de Braziliaanse ex-profspeler Darlan Pontes. Hij is o.a. uitgekomen voor Brazilië onder 19, FC Porto, Aalborg BK.

Darlan verzorgde de training van afgelopen woensdag, 10 april, en zijn passie voor voetbal leek inderdaad over te slaan op de aanwezige spelers. Er werd onder toeziend oog van de drie eigen trainers hard en serieus getraind, en ook nog eens aan het Engels van de spelers gewerkt.

De training was zo bijzonder dat twee spelers van de JO13-2 smeekten om ook mee te mogen doen. Zij wilden deze unieke kans natuurlijk niet laten liggen. Uiteindelijk werd de training afgesloten met een potje waarbij het team van Darlan won, maar misschien was dit gewoon uit respect. Na afloop werden natuurlijk de nodige selfies gemaakt.

Wil je meer weten over Darlan, kijk dan op zijn Intragram-account (darlanpp) of op de website van zijn voetbalschool www.hattrickacademy.com.br

Darlan; namens Senna, Noël, Sunny, Tymur, Namir, Lenz, Moesa, Arash, Milan, Peet, Mario, Isen, en Tijn super bedankt voor deze geweldige avond!

Mark Groeneveld

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden