Unieke vertelvoorstelling op 4 mei


Unieke vertelvoorstelling op 4 mei

Zoetermeer - Het Theater na de Dam zal dit jaar voor het eerst te zien zijn in Zoetermeer. Na afloop van de 4 mei herdenking bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark wordt er een unieke muzikale vertelvoorstelling gegeven in de Foyer van CKC partners, genaamd: Joop en Jopie - Liefde en Verzet (well meet again).

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Theater is bij uitstek de plek om vragen en gedachten over de geschiedenis, oorlog en vrijheid levend, concreet en persoonlijk te maken. Dat de behoefte aan verdieping gedeeld wordt is duidelijk: wat in 2010 begon in zeven theaters rond de Dam in Amsterdam is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk fenomeen en een nieuwe, breed gedragen theatertraditie die uniek is in de wereld. Dit jaar zal er dus voor het eerst een Theater na de Dam voorstelling in Zoetermeer gehouden worden.

Kitty Legtenberg vertelt het verhaal van haar grootouders Joop en Jopie Dijkhuizen, die verliefd worden tijdens het borbardement van Rotterdam en samen de oorlog doorleven. Liefde - Keuzes Verzet. Een waargebeurd verhaal met aandacht voor de regionale geschiedenis. Er zullen een aantal muziekstukken uit de jaren 40 ten gehore gebracht worden, waaronder Well meet again van Vera Lynn. De voorstelling zal muzikaal ondersteunt worden door Giny de Visser en Ton Vermeulen.

Er zal eveneens een beeldende kunst expositie worden getoond, geinspireerd op de de herdenking en het boek De Keuze van Joost Zwagerman. Deze expositie is opgezet door Ingrid Rekers, kunstenaar en docent van CKC partners .

Het Theater na de Dam is een mooie manier om ontmoetingen tussen mensen tot stand te brengen. Tevens ben ik nieuwsgierig naar de verhalen van andere mensen en vind ik het belangrijk om verhalen te verzamelen en te delen aldus verhalenverteller Kitty Legtenberg. Ik ben blij dat we dit jaar de herdenking van 4 mei in Zoetermeer kunnen afsluiten met passende verhalen en muziek.

De voorstelling zal zijn van 21:00 tot 21:45 en starten na afloop van de herdinking in het Wilhelminapark in de Foyer van het gebouw van CKC partners, Leidsewallen 80, Zoetermeer. De zaal gaat open 20:30. De toegang bedraagt 5 Euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden