Foto: Chris Lans

Finale Young Music Talent groot succes

Zoetermeer - Een uitverkochte Theaterzaal van CKC partners was afgelopen vrijdag 12 april het decor voor de spannende finale van Young Music Talent. Elf solisten en vijf ensembles gingen de strijd met elkaar aan om de eerste prijzen binnen 6 categorieën.

De zestien getalenteerde solisten en ensembles presenteerden zich aan een zeer enthousiast publiek en de 4-koppige vakjury. De avond werd geopend door Isis van den Bout (blokfluit) die de aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent won tijdens de voorrondes.

Na een prachtig en divers programma reikten onder andere Poejan Elmi, (Orthodontistenpraktijk De Wereldlach) en wethouder Robin Paalvast de prijzen uit. Bij de solisten tot 10 jaar won Chun Wai Ng op gitaar en musicalzangeres Maaike Franken won in de categorie 11 t/m 16 jaar. Het talent van djembéspeler Luuk Roelofsz Thomas werd bekroond met maar liefst 2 prijzen; hij won in de categorie 17 t/m 21 jaar én samen met Laurent van Ostawaarmee hij het Djembé Duo vormde in de categorie Ensembles Lichte Muziek. Vioolkwartet El Roka kwam als winnaar in de categorie Ensembles Klassiek naar voren. The Battle of the Schools werd gewonnen door The Rockababes, afkomstig van het Erasmus College. Tobias de Jong werd als singer-songwriter beloond met de eerste prijs voor zijn eigen geschreven werk.

Naast eeuwige roem hebben de winnaars masterclasses door Codarts Rotterdam, een Residentie Orkest Experience, een optreden in het Stadstheater, een muzikale topervaring in een Europese stad en een optreden van een bekende artiest bij hun op school gewonnen.

De organisatie, alle deelnemers en het publiek kunnen terug kijken op een zeer geslaagde editie. Young Music Talent is mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Orthodontistenpraktijk De Wereldlach, het Residentie Orkest, Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam, X10C BeeldCreatie en Vrienden van CKC en georganiseerd door CKC partners.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden