Musical Jeanne d'Arc gered

ZOETERMEER – Het college heeft aangegeven toch bereid te zijn voor 2019 de volledige subsidie te verstrekken die eerder was toegezegd. Dat betekent dat de openluchtvoorstellingen van de musical Jeanne d'Arc in het Buytenpark doorgang kunnen vinden.

Nadat organisator Storytellers aan de bel had getrokken over het mogelijk niet doorgaan van het openluchtspektakel, heeft Zó! Zoetermeer, samen met drie andere partijen, het initiatief genomen dit onderwerp direct op de agenda van de eerstvolgende vergadering van de raadscommissie te zetten.

Na dit agenderingsverzoek heeft het college gereageerd met een memo waarin wordt aangegeven dat de subsidie toch wordt toegekend. 'We zijn natuurlijk blij met dit besluit van het college, maar er blijven wel wat vragen', zegt Roel van der Vlies, raadslid voor Zó! Zoetermeer. 'Het memo geeft geen duidelijkheid over hoe de ruis is ontstaan. Daarnaast zijn we er niet gerust op hoe een en ander in de toekomst zal verlopen. We houden het agenderingsverzoek in stand omdat we graag met het college en de rest van de raad van gedachten willen wisselen over het openluchtevenement.'

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden