Nationale Molendag

Zoetermeer - Op zaterdag 11 mei organiseren wij met de vrijwilligers weer een Molenontbijt rond en op Molen De Hoop in Zoetermeer. Voor u als belangstellende is het heel speciaal. Al jaren kijkt u naar de molen, één van de weinige echte rijksmonumenten in Zoetermeer. Ook één van de mooiste molens in Nederland. U vindt dit heel gewoon, maar jaarlijks is er ruim 20.000,- euro nodig om deze molen in stand te houden. Dat doen wij met ca. 20 mensen, die zich geheel belangeloos inzetten om deze molen ook voor u open en werkend te houden.

Het ontbijt is (als voorheen) in buffetvorm, compleet met gebakken ei, vers brood van Bakker Ammerlaan, vlees van scharrelslagerij Meat & Daily's, kaas van 't Kaashuys, fruit, koffie/thee, jus d'orange enz. Meubilair, bestek en diverse andere benodigdheden voor het ontbijt worden verzorgd door DNN verhuur. Allemaal Zoetermeerse en Dorpsstraat bedrijven die het behoud van Molen De Hoop een warm hart toedragen en daarom bereid zijn gevonden te leveren tegen een gereduceerde prijs.

Gezeten op lange banken, lekker met elkaar praten. En ook steunt u de molen.

Het ontbijt begint om 09:00 uur en duurt tot 11:00 uur.

De kosten voor het ontbijt bedragen € 10,00, kinderen t/m 12 jaar betalen € 5,00. De netto opbrengst is geheel bestemd voor het onderhoud van de molen.

Uiteraard hopen we op mooi weer. Bij slecht weer staan er tenten waarin u droog kunt zitten.

Muziek verhoogt de sfeer en de bekende `Zoetermeerse troubadour Dennis treedt weer voor u op.

Net als vorig jaar, kunt u dit jaar ook op de stelling ontbijten. Voor maximaal 30 personen is het mogelijk om tijdens het ontbijt te genieten van een prachtig uitzicht over onze stad. Een unieke kans! De kosten hier bedragen € 20,00 p.p. (excl. 6% BTW). Hier is de aanvangstijd 09:30 uur. Aanmelden kan via ontbijt@molendehoopzoetermeer.nl met vermelding van uw naam, adres en aantal kaarten. Bij slechter weer, verhuist het ontbijt naar binnen op hoogte in de molen. Het is dan mogelijk om naar buiten te lopen om van het uitzicht te genieten.

Kaartverkoop voor het ontbijt vanaf heden bij:

- Molen De Hoop, Eerste Stationsstraat 37A (vrijdag en zaterdag van 11 tot 17 uur)

- Bakker Ammerlaan Dorpsstraat en Leidsewallen

- Bakker Ammerlaan Bleiswijk Dorpsstraat en Kranenburg (www.bakkerammerlaan.nl)

- Helders' Drankenspeciaalzaak, Dorpsstraat 130

Zolang de voorraad strekt. Het aantal plaatsen is beperkt en op = op!

Verder is het op deze dag weer Nationale Molendag, met diverse activiteiten in en rond de molen. Daar gaat u binnenkort meer over lezen.

Volop gezelligheid in, rond en op onze molen. Bent u erbij??

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden