Foto: Picasa

Burgemeester bezoekt bowlen voor ouderen

Zoetermeer - Dat onze burgemeester Aptroot graag onder de mensen komt, dat is bekend. Geen wonder dat hij op maandagmiddag 8 april van dit jaar een bezoek bracht aan Bowling- en Recreatiecentrum Westerpark waar de OBW aan het bowlen was. "Ik had hem via een mail uitgenodigd om eens langs te komen, maar dat hij ook gelijk op de uitnodiging inging, was toch wel een hele verassing. Een heel prettige verrassing!", aldus Wim van Enkhuijzen.

OBW staat voor Ouderen Bowlen Zoetermeer. Tijdens deze bowlingmiddagen (op maandag- en dinsdagmiddag wordt regelmatig gespeeld) zijn het 50-plussers die nog een aardig balletje kunnen gooien. Dit was ook zeker de mening van burgemeester Aptroot. Hij stond ervan te kijken hoe hoog deze mensen nog konden scoren. De leeftijden variëren van 51 tot 88 jaar.

OBW neemt 2 x 13 weken per jaar de bal ter hand. Alleen de zomermaanden wordt niet gespeeld. Deze club is geheel zelfstandig, geen sponsoren, geen subsidie of iets dergelijks. Alhoewel dat erg welkom zou zijn, volgens de coördinatoren Anneke en Wim van Enkhuijzen. De prijzen van de banen en de drankjes stijgen voor sommige deelnemers bijna de pan uit. Het zou jammer zijn als ze om die reden niet meer kunnen spelen. Er zijn nog een paar plaatsen over, dus voelt u er iets voor om van september tot en met april wekelijks een balletje te gooien? U bent van harte welkom. Enige ervaring is gewenst, aangezien er wel wordt gespeeld in competitieverband. Heeft u idee om eventueel te komen spelen of wilt u nadere informatie, dan kan u contact opnemen met de coördinatoren, e-mail wim.v.e@ziggo.nl.

Gezelligheid en aanspraak zijn echter wel de belangrijkste drijfveren om te komen spelen. Want gezellig is het zeker! Het is dat de burgemeester direct na zijn bezoek een afspraak had, anders had hij graag even een balletje gegooid.

Zijn bezoek werd door alle deelnemers erg op prijs gesteld. Hij nam ook zeker de tijd om met alle deelnemers een praatje te maken. Na het bowlen tijdens de prijsuitreiking bleek het ook het "gesprek van de dag" te zijn. En de foto is gemaakt op verzoek van burgemeester Aptroot. Het leek hem een goed idee. Wie zijn wij dan om dat te weigeren?

Foto gemaakt door Ilse Tergau.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden