Fietstocht lang Zoetermeerse parken

Zoetermeer - Stadsgidsen Zoetermeer en het Historisch Genootschap Oud Soetermeer organiseren op zaterdagochtend 20 april a.s. een fietstocht langs Zoetermeerse parken. We rijden alsof het kralen zijn van een parelketting langs een flink deel van de bijna 25 Zoetermeerse parken.

Voor deze tocht door het groen verzamelen we, vanaf 9.30 uur, bij restaurant De Sniep, Broekwegschouw 209 voor een korte uitleg. Vertrek om 10.00 uur.

Op woensdagochtend 24 april a.s. is er een wandeling door het historisch Zegwaartse gedeelte van de Dorpsstraat. De gids vertelt waarom het met Zegwaart in vroegere eeuwen niet zo voor de wind ging en met Zoetermeer juist wel. Maar ook waarom Zegwaart er later weer bovenop kwam. Wij verzamelen vanaf 9.30 uur bij Dorpsstraat 132 voor een korte uitleg. De wandeling begint om 10.00 uur en duurt ongeveer twee uur.

De kosten van de fietstocht/wandeling zijn € 5,00 per persoon, betalen bij de gids, inclusief een kopje koffie na afloop. Sinds 1 april jl. heeft Gilde Stadsgidsen een website, zie https://gildezoetermeer.nl/ onder het "kopje Stadsgidsen", vervolgens is aanmelden (via contact) eenvoudig. Wie wil deelnemen aan deze fietstocht/wandeling, kan zich nu nog aanmelden via telefoon 06-53103860 of 06-53395264, of u kunt een mail sturen naar: stadsgidsenzoetermeer@gmail.com. Vanaf 1 mei a.s. zal dat contact vnl. via de website verlopen.

De volgende activiteit van de Stadsgidsen is de Dorpsstraat met de verdwenen winkels, op zaterdagmiddag 27 april, a.s. om 14.00 uur.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden