Foto: Rockin Ronnie

Zonnebloem in De Keukenhof

Zoetermeer -Dinsdag 9 april vertrok een groep van in totaal 80 gasten en 60 rolstoelduwers van de Zonnebloem afdeling Zoetermeer-Zuid, verdeeld over 3 bussen, al vroeg richting Lisse. Eindbestemming: Keukenhof. Ondanks wat vertraging door de lastig vast te zetten rolstoelen zat de sfeer er goed in. Al snel galmde de liederen door de bussen. Eenmaal aangekomen bij de Keukenhof ging ieder zijns of haars weeg. De weergoden waren de Zonnebloemgasten wederom goed gezind. We hebben bijna altijd goed weer met de Zonnebloemuitstapjes verklaarde Juliette Meurs-Troch. Ik ga al jaren mee en het is altijd gezellig. Zelfs als het regent hebben de meeste mensen het naar hun zin. Het is zelfs een keer voorgekomen dat een dame niet naar binnen wilde maar aangaf dat ze al zo lang geen regen op haar gezicht had gevoeld..... dan gaat er wel wat door je heen hoor.

De gasten van de Zonnebloem Zoetermeer-Zuid hebben zo'n acht tot tien activiteiten per jaar. Dat varieert van een dagje weg tot een middag Oudhollandse spelletjes met pannenkoeken of een theatervoorstelling. Voor ieder wat wils.

Maar dat is niet alles wat de Zonnebloem doet. De belangrijkste 'taak' is het bezoek bij de mensen thuis. Gewoon voor een praatje, een spelletje, wandelingetje of een kopje koffie. Gezelschap, contact en een goed gesprek staan tijdens alle Zonnebloemactiviteiten centraal want de Zonnebloem wil een positieve bijdrage leveren aan het leven van mensen die door ziekte, handicap of gevorderde leeftijd lichamelijke beperkingen hebben en voor wie als gevolg daarvan sociaal isolement dreigt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden