Sabine Huls (m) toost met wethouder Robin Paalvast in bijzijn van Ruud Steggerda en Anita Doth.
Sabine Huls (m) toost met wethouder Robin Paalvast in bijzijn van Ruud Steggerda en Anita Doth. (Foto: Robbert Roos)

"Gesprekken op gang brengen en verbindingen leggen"

Robbert Roos

Onder grote belangstelling werd vrijdagmiddag 12 april Museum De Voorde geopend door museumdirecteur Sabine Huls en zangeres Anita Doth (2Unlimited). De openingstentoonstelling 'Dit zijn wij' van het nieuwe museum gaat over generaties. "We willen gesprekken tussen generaties op gang brengen en verbindingen leggen."

Zoetermeer - Sabine Huls is supertrots op wat er is neergezet in het nieuwe museum. "Jullie hebben echt met hart en ziel gewerkt" bedankt ze iedereen die meegewerkt heeft aan het tot stand komen van het museum. Een speciaal woord van dank aan Jouetta van der Ploeg, de voormalig directeur. "Toen ik je voor de eerste keer ontmoette, tien jaar geleden, sprak je al over deze stap" spreekt Sabine haar voorganger toe. "Kijk eens waar we nu zijn." Speciale gast vandaag is Anita Doth die met 2Unlimited in 40 landen op nummer 1 stond met het nummer 'No-Limit.' Het korset wat ze in die tijd droeg maakt nu onderdeel uit van de tentoonstelling. "Het korset ging altijd met me mee en is in al die veertig landen geweest. Ik vind het een enorme eer dat het nu deel uitmaakt van deze collectie" aldus een enthousiaste Anita Doth. Bij binnenkomst mochten alle bezoekers een badge uitzoeken met voorgedrukte namen. Ook die maken onderdeel uit van de opening. "De -why van deze tentoonstelling gaat over verbinden" legt Sabine Huls uit. "Ik daag jullie nu uit om je voor te stellen aan iemand die je nog niet kent. Je mag kiezen of je je echte naam gebruikt, of die van je badge." Het zorgt voor veel hilariteit onder de aanwezigen. "Het maakt ons niet uit. Zolang jij je er maar goed bij voelt en begrijpt dat je in dit museum helemaal jezelf kunt zijn." En met die woorden is de opening een feit. Wethouder Robin Paalvast is enorm trots op het nieuwe museum. "Het is heel erg gaaf geworden. Echt iets waar we als stad trots op mogen zijn" reageert hij enthousiast. "De tentoonstelling zit vol met 'aha-momentjes' waarbij je aangenaam verrast wordt door wat je ziet en hoort. Het is niet alleen informatief, maar ook interactief en vol leuke plaatsen waar je een selfie kunt maken. Door over de drempels tussen periodes in heen te stappen, lijkt het of je elke keer, letterlijk, een nieuwe tijd betreedt. Echt een hele leuke tentoonstelling die helemaal past bij een stad als Zoetermeer. Ook de locatie is top. Straks kunnen we ons niet meer voorstellen dat we ooit zonder zo'n museum konden."

Openingsweekend
Op 13 en 14 april zal het openingsfestival 'Dit zijn wij' gehouden worden voor het publiek. Kijk voor meer informatie op www.museumdevoorde.nl Tijdens de opening betaal je € 2,- i.p.v. € 8,- (of niets met je Museumkaart). Kinderen/jongeren tot 18 jaar gratis entree.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden