Portret Hélène Ouwerkerk
Portret Hélène Ouwerkerk (Foto: Chris Lans)

Vroeg

Wie mij een beetje kent, weet het wel. Ik ben bepaald geen ochtendmens. De wekker gaat weliswaar om half zeven maar dan duurt het nog geruime tijd voor ik daadwerkelijk opsta. Daarna is het tijd voor douchen, ontbijten, kranten lezen, favoriete blog lezen, een wandeling met de hond en het maken van lunch. Kortom, tegen de tijd dat ik goed en wel achter mijn bureau zit, zijn we meestal wel wat uurtjes verder. Ik vind het daarentegen helemaal geen probleem om 's avonds nog wat door te werken. Ik ben 's avonds hartstikke fit en lig weliswaar in bed nog tot zeker middernacht te lezen. Manlief ligt dan al een uurtje te slapen maar ja, hij staat 's ochtends voor half zeven op en gaat zelfs om zeven uur (het moment waarop ik het opstaan eigenlijk niet verder kan uitstellen) naar de sportschool. Pff ik moet er niet aan denken. Ik heb dan ook nog de nare gewoonte om 's nachts op te staan en beneden te gaan zitten met mijn telefoontje. Ik weet het, ik kan beter in mijn bed blijven liggen als ik wakker word maar een gewoonte doorbreken is niet makkelijk.

Nu ben ik lid van Lionsclub Soetermare en deze serviceclub houdt op Koningsdag het koningsontbijt. Ik stortte me samen met de andere dames enthousiast op de voorbereidingen. Leuk hoor, stukjes maken voor Facebook, ballonnen regelen bij de Party Point. We steunen er Stichting Tuingezel mee die in Het Buitenbeest een dagbesteding aanbiedt voor mensen met dementie.

Er zit echter één grote 'Maar' aan het geheel. Als we Zoetermeer om 9.00 uur van ontbijtjes moeten voorzien moeten we er uiteraard wel bijtijds zijn. En dat bijtijds is half acht 's ochtends. Nu zullen er ongetwijfeld mensen zijn die zeggen. 'Half acht..... dat is toch echt niet vroeg waar maak je je druk om.' Logisch, maar voor een nachtbraker als ik, is half acht toch wel erg vroeg. Maar ik heb een idee. Als ú nu allemaal een ontbijtje koopt voor het goede doel. Dan steunt u de Stichting Tuingezel, kunt u gezellig ontbijten en helpt u mij de ochtend door. Als dat geen goed idee is? Kaartjes voor het ontbijt zijn te bestellen via www.soetermare.nl. Doen hoor, dan breng ik u ook nog een lekker kopje koffie.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden