Karen Paternotte en Linda Bregman, president en de vice-president van de dames Lionsclub Soetermare, hebben veel zin in het Koningsontbijt op het gezelligste plein van Zoetermeer. Foto: Simone Langeveld
Karen Paternotte en Linda Bregman, president en de vice-president van de dames Lionsclub Soetermare, hebben veel zin in het Koningsontbijt op het gezelligste plein van Zoetermeer. Foto: Simone Langeveld (Foto: )

Ontbijten op Koningsdag: samen op Stadhuisplein Zoetermeer

Simone Langeveld

"Heb jij al eens mee-ontbeten op het plein op Koningsdag? Ja, toch?" Linda gaat verder: "Het is echt zo gezellig om de Koningsdag met elkaar te openen op deze feestelijke en verbindende manier. Samen met de burgemeester en een aantal wethouders ontbijten, de aubade met het toespraakje van de burgemeester, het hijsen van de vlag door scouts, het samen zingen van het Wilhelmus met het Oranje-koor en iedereen aanwezig..." Karen: "Ik vind het echt een kippenvel moment!"

Zoetermeer - Linda (vice-president) is 14 jaar lid en Karen is nu vier jaar lid van Lionsclub Soetermare en dit jaar de president. Linda werkt in de kraamzorg en Karen in de uitvaartbranche. Lachend zegt Linda: "Ik vind het zo grappig samen werken we voor het leven van mensen van begin tot het eind." En samenwerken dat doen ze inmiddels ook vier jaar om het Koningsdagontbijt te realiseren. Het is zo'n succes dat met recht van een nieuwe Zoetermeerse traditie gesproken kan worden. Linda: "Het is echt heel gaaf, de gehele opbrengst van de verkoop van de vouchers, zo'n 600 stuks van €7,50 gaat jaarlijks naar een goed doel."
Karen: "Dat komt omdat echt alles om het Koningsontbijt te realiseren wordt gesponsord. Zo levert de Sligro alles voor de ontbijten die we met de groep dames de dag ervoor in Berkel & Rodenrijs klaar maken! De volgende ochtend worden de ontbijten vroeg afgeleverd bij Pavarotti, ook door Sligro. Dan doen Queen of Hearts, Happy Italy, Pavarotti, Family, Vrienden van de Burgemeester en Clooney aan het plein mee en stellen hun buitenterras van 8:00 tot 11:00 uur beschikbaar. Wij de dames Lions schenken dan koffie en thee samen met gastvrouwen en -heren van Piëzo. (koffie geleverd door DE gezet met de koffiemachines van Vrienden, Queens en Clooney) De ballonnen voor de aankleding komen van Partypoint en de vouchers worden gedrukt door TPM - groep." De ontbijten worden uitgedeeld door leden van het college van B & W vanuit twee kramen die de rest van de dag gevuld zullen zijn met verkoop voor goede doelen: Tuingezel en Embrace design (opbrengst naar KWF kankerbestrijding). De opbrengst van het Koningsontbijt gaat dit jaar naar Tuingezel. Creatieve dagbesteding op Stadsboerderij het Buitenbeest voor mensen met dementie. Linda: "Een heel fijn doel! Met Tuingezel hebben de deelnemers echt een welbestede dag en hun mantelzorgers worden een dagje ontlast, zo belangrijk."

Zaterdag 27-4...Kunst en Vriendschap speelt en samen is Koningsdag op een feestelijke en oranje wijze gestart. Dan smaakt zo'n ontbijt toch extra lekker! Doe mee of sponsor. Bezoek www.soetermare.nl en klik op het tabje Koningsontbijt. Smakelijk eten!

Meer berichten