Etien Gallé legt de laatste hand aan de fietsen voor zijn testcenter. Foto: Robbert Roos
Etien Gallé legt de laatste hand aan de fietsen voor zijn testcenter. Foto: Robbert Roos (Foto: )

Kwaliteit heeft vanaf nu een naam; Anywaybikes

Robbert Roos

Nederland is fietsland bij uitstek. Waar anders heb je zulke goede fietspaden en fietsvoorzieningen? Elektrische fietsen zijn sterk in opkomst. Maar waarom zou je voor een alternatief gaan als je ook een goede kwaliteitsfiets kunt kopen van Nederlands fabricaat? Dat is de gedachte achter Anywaybikes. Op 13 april opent wethouder Margreet van Driel het nieuwe testcenter aan de Dijkmanschans 190 in Zoetermeer.

Zoetermeer - Eigenaar Etien Gallé is als ondernemer inmiddels zo'n 25 jaar actief. Toen hij na een hernia zijn vorige onderneming moest stoppen besloot hij niet bij de pakken neer te gaan zitten en bedacht iets nieuws. "Ik heb altijd al iets gehad met gemotoriseerd vervoer" begint hij te vertellen. "We worden steeds 'groener' en maatschappelijke verantwoording speelt een steeds belangrijkere rol. Innovatie en ontwikkeling zijn voor mij erg belangrijk, zeker met oog op de toekomst. Ik kwam in aanraking met een producent van elektrische fietsen en besloot al deze dingen te combineren. Samen ontwikkelden we een serie fietsen die we onder de naam Anywaybikes op de markt brengen." Anywaybikes kenmerkt zich door een topkwaliteit tegen een goede prijs in dit segment, aangevuld met een prima service. "Klanten die overwegen om een elektrische fiets aan te schaffen krijgen bij ons een goede voorlichting en kunnen de fiets uitgebreid testen, daarvoor komen we ook bij de mensen thuis" legt Etien uit. Om die extra service te kunnen verlenen is het testcenter op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend. Op maandag, dinsdag en woensdag alleen op afspraak. "We willen dat iedereen tevreden en met een goed gevoel op de fiets zit." Niet iedereen is natuurlijk hetzelfde, daarom zijn er verschillende modellen ontwikkeld. "We hebben bijvoorbeeld toer- en stadsfietsen. Elektrisch ondersteund met een middenmotor en voorwielmotor. Ook zijn er verschillende vouwfietsen van Lacros beschikbaar. Daarnaast is Anywaybikes dealer van het merk Huyser, fabrikant van premium E-bikes. Bij de meeste modellen ontbreekt de horizontale middenstang waardoor op- en afstappen erg eenvoudig gaat. De fietsen zijn leverbaar in de kleuren matgrijs of matblauw. "We doen geen enkele concessie aan de kwaliteit. Daarom krijgt iedereen standaard twee jaar garantie. Koop je een fiets tijdens de opening, dan verlengen we die garantie gratis naar vijf jaar. Bij Anywaybikes kunt u ook terecht voor accessoires. Info: www.anywaybikes.nl

Testcenter
Anywaybikes is gevestigd aan de Dijkmanschans 190 in Zoetermeer. Donderdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Maandag tot en met woensdag uitsluitend op afspraak.

Meer berichten