Vroege vogelwandeling

Zoetermeer - Wat is er nou mooier dan op de vroege ochtend de vogels te horen fluiten?! De mooie concerten vind je wat ons betreft in de natuur! Ga zaterdag 20 april met ons mee het Bentwoud in om dit prachtige natuurfenomeen te ervaren.

Het Bentwoud mag misschien nog wel een jong bos zijn, maar toch leven er heel veel vogels! Zo telde de broedvogeltellers in 2018 maar liefst 68 verschillende soorten broedvogels in het gebied! Hier tussen zaten ook niet de minste soorten, denk bijvoorbeeld aan de roerdomp, patrijs, bruine kiekendief, blauwborst en de veldleeuwerik. Kortom, genoeg te zien en te horen!

Half april zijn de meeste broedvogels weer terug uit hun overwinteringsgebied in Afrika. Al snel naar aankomst zingen ze de sterren van de hemel! Tijdens de wandeling zal de boswachter, die overigens zelf gepassioneerd vogelaar is, zal je alles vertellen over de vele soorten vogels en hoe je ze herkend!

Voor mee informatie en opgeven kan je terecht op www.staatsbosbeheer.nl/gewoonbuiten Aanmelden is verplicht.

Datum en tijd Zaterdag 20 april van 07:00 – 09:00

Startpunt: parkeerplaats Bentwoud-west, bereikbaar vanaf rotonde Benthuizen aan de N209. Volg borden parkeerplaats Bentwoud-west

Kosten: €5 volwassenen, €2,50 kinderen t/m 12 jaar

Boeken: Aanmelden verplicht. Reserveer je plek online

Meer info: www.staatsbosbeheer.nl/gewoonbuiten

Meer berichten