Transformatie kantoor naar gasloze woningen

Zoetermeer - Het voormalige kantoorgebouw Il Classico is op initiatief van Resim Vastgoed omgebouwd naar luxe jongerenwoningen. Twee aspecten maken deze transformatie bijzonder: de speciale oplossingen die de geluidshinder van de tunnelbak tegengaan en de duurzame warmtepomp. Albert van Eerden van architectenbureau Meijer en van Eerden en Willem Minnen van Resim Vastgoed vertellen u alle wetenswaardigheden over dit project tijdens het projectbezoek dat het ArchitectuurPunt Zoetermeer organiseert op 10 april 2019. Ook kunt u enkele woningen van binnen bekijken.

Het kantoorpand is oorspronkelijk begin jaren 90 gebouwd, toentertijd voor Zeeman Vastgoed en ontworpen door Van der Zee en Ybema, gevestigd in Zoetermeer. Het gebouw heeft enkele klassieke kenmerken, zoals de "zuilen" van geglazuurd metselwerk naast de entree.

Nu is Il Classico door Resim Vastgoed uit Harskamp getransformeerd naar 53 woningen. De twee kamer appartementen zijn vooral bestemd voor jongeren. De gasloze woningen hebben elk een eigen lucht-water warmtepomp.

Resim heeft eerder met architectenbureau Meijer en van Eerden twee gebouwen aan de Engelandlaan getransformeerd tot jongerenwoningen, Dutchport en City House.

·       Projectbezoek Il Classico - Transformatie kantoor naar gasloze woningen met toelichting en rondleiding door Albert van Eerden van architectenbureau Meijer en van Eerden en Willem Minnen van Resim Vastgoed

·       Datum: Woensdag 10 april 2019

·       Tijd: 16.00 – 17.00 uur

·       Locatie: Il Classico, Europaweg 135, Zoetermeer

·       Aanmelden noodzakelijk: https://www.architectuurpuntzoetermeer.nl/agenda/projectbezoek-transformatie-kantoor-woningen-il-classico/

Het projectbezoek in de serie De Nieuwe Stad wordt mede mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Gemeente Zoetermeer.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden