Ruben Hein in Stadstheater

Zoetermeer - Ruben Hein is met zijn eerste solovoorstelling te zien in de theaters. De zanger, pianist en songwriter is bij het grote publiek bekend geworden door zijn deelname aan Linda's Zomerweek en als winnaar van Wie is de Mol? Met onder andere één miljoen streams op Spotify afgelopen jaar is Ruben niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Vanaf dit jaar is Ruben ook artistiek leider en dirigent bij het Nationaal Jeugd Jazz Orkest.
Een solo theatertour is een spannende stap voor Ruben. "Ik merk dat ik het vooruitzicht van een complete solo theatertour naast heel tof, behoorlijk spannend vind. Niet alleen omdat het in mijn eentje is en daarom een wat andere aanpak vereist dan shows zoals ik ze gewend ben, maar omdat het de eerste keer is dat ik wat meer van mezelf laat zien. Verschuilen achter alleen muziek of de bandleden om me heen, kan niet meer. Met als gevolg dat ik de tijd en rust heb om dieper op de muziek, en de verhalen eromheen, in te gaan. Dat is voor mij een hele nieuwe, gave en spannende stap in mijn carrière."

In zijn eerste solo theatertour laat Ruben aan de hand van zijn muziek en persoonlijke herinneringen, met de boordnodige zelfspot, zien hoe het voor hem was zijn nieuwe plaat Groundwork Rising te maken. Zijn meest persoonlijke werk tot nu toen. Voor dit album trok hij zich enkele dagen terug in een bos met enkel een rammelende, rode piano. Daar vond hij zijn muzikale basis terug en legde hij de fundering van zijn nieuwe album. In zijn theatertour neemt hij jullie mee naar deze basis. Maar wat is die basis? Ligt die in de muziek die zijn ouders hem voedden? Bij de piano of zijn stem? Of toch bij zijn eerste schreden als optredende muzikant op een Duitse cruiseboot… lang verhaal… dat hij je graag zelf vertelt.
wo 1 mei 2019
20.30 uur | prijs: €24.15
www.stadstheater.nl

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden