BETAALD PARKEREN WINKELCENTRA, GEEN SPRAKE VAN!

Zoetermeer - Eerst dacht Hilbrand Nawijn aan een hele slechte 1 april grap toen hij het krantenbericht in het Algemeen Dagblad las afgelopen maandag. "Maatregelen om CO2-uitstoot verkeer 30 procent te verminderen: Betaald parkeren in alle centra".

Helaas ging het niet om een grap maar een maatregel waar alle Zoetermeerders de dupe van zouden worden. 'Een idioot plan', aldus Nawijn, 'de lasten voor Zoetermeerders zijn al hoog genoeg en als ze iedereen in CO2-arme auto's willen hebben, regelen ze dat maar bij de rijksoverheid. De wethouder kan namens de LHN-fractie op een dikke NEE rekenen, als dit voorstel daadwerkelijk bij de gemeenteraad wordt neergelegd.'

Ook maakt de LHN zich zorgen om de gevolgen die zo'n belastingmaatregel heeft voor lokale winkelcentra en de ondernemers. Als het aan de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) ligt is dit één van de vergaande maatregelen om de CO2-uitstoot van verkeer te verminderen. Ook de optie van tolheffing wordt genoemd. In niet mis te verstane bewoording heeft Nawijn in de commissievergadering van afgelopen maandag zijn standpunt over dit 'zotte' idee kenbaar gemaakt aan het college van B&W.

Het actieplan van de MRDH omvat in totaal 40 punten om de CO2-reductie te realiseren. De betrokken gemeenteraden bepalen zelf of voorgestelde plannen werkelijkheid worden.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden