Magda Mendes op tournee met Oliveiras

Zoetermeer - Gouden Notekraker winnaar 2018: Portugese zangeres Magda Mendes presenteert op vrijdag 5 april 2019 haar nieuwe programma Oliveiras in De Doelen in Rotterdam. Haar zelfgeschreven liedjes zijn gesitueerd op het platteland van centraal Portugal. Een streek die recentelijk vaak het nieuws haalde doordat het geteisterd werd door diverse bosbranden. Een vergeten streek waarvan de geschiedenis in rook dreigt op te gaan. Magda Mendes brengt met Oliveiras een ode aan het vergeten Portugese Platteland. Na de première op vrijdag 5 april in Rotterdam gaat Magda Mendes in april en mei 2019 met Oliveiras naar Nijmegen, Wageningen, Amsterdam, Dalfsen, Texel, Huizen, Breda, Bergen, Leiden en Zoetermeer tot en met woensdag 29 mei 2019. 

Magda Mendes, geboren en getogen in Lissabon, woont sinds tien jaar in Rotterdam en heeft de afgelopen jaren de Rotterdammers kennis laten maken met de uit Lissabon afkomstige Fado. Zij tourde met haar programma 'Silencio! de fado dwaalt door Rotterdam' langs alle uithoeken van de havenstad en bereikte zo een groot publiek. In 2018 won ze de Gouden Notekraker, een vakprijs voor musici in Nederland. 

Na de CD brengt Magda Mendes nu ook theaterprogramma Oliveiras

Met haar nieuwe album Oliveiras slaat ze een nieuwe weg in, verlaat ze de stad. Samen met Ward Veenstra schreef ze liedjes die stem geven aan verhalen die aan het vuur ontsnapt zijn.Verhalen over hoe haar vader António Oliveira dezelfde wortels lijkt te hebben als de eeuwenoude olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook Magda´s wortels aan haar trekken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten. 

De vaste band van Magda Mendes wordt voor deze gelegenheid versterkt door een blazerskwintet. De combinatie van de Zuid-Europese wereldmuziek met de West-Europese kamermuziek zorgt ervoor dat het programma een filmisch karakter heeft gekregen.

Musici
Magda Mendes – zang
Ward Veenstra – gitaar
Udo Demandt – percussie
Remko de Landmeter – fluit
Bart de Kater – klarinet
Maripepa Contreras Gámez – hobo en cor anglais
Daniel Garrido Iglesias – fagot
Brandt Attema – bastrombone
Muziek door Magda Mendes Ward Veenstra
Arrangementen door Ward Veenstra

Praktisch
Programma Oliveiras: vrijdag 5 april 2019
20:30 aanvang, 75 minuten zonder pauze
De Doelen: Karel Doormanstraat 223 ,  3012 GH Rotterdam.

Woensdag 29 mei: Stadstheater, Zoetermeer

Meer info: 

http://www.magdamendes.com

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden