Onthulling eerste raamgedicht

Zoetermeer - Jas van Taal is een lokaal poëzieproject van Bibliotheek Zoetermeer waarbij gedichten worden gemaakt met peuters en kleuters. Nadat alle kinderen uit een wijk een gedicht hebben gemaakt, worden de gemaakte gedichten door middel van raamstickers verspreid over de wijk.  Er wordt ingezet op het stimuleren van creativiteit met taal, taalverwerving en talentontwikkeling van jonge kinderen. 

In korte workshops wordt steeds samen met een groep peuters of kleuters één groepsgedicht gecreëerd. Bibliotheek Zoetermeer heeft de afgelopen maanden scholen en kinderopvanginstellingen bezocht in de wijk Noordhove-Seghwaert. Vanaf 11 april worden alle gemaakte gedichten in de vorm van raamgedichten verspreid en opgehangen bij scholen, kinderdagverblijven, ondernemers en particulieren in Noordhove-Seghwaert. Hierdoor wordt in de hele wijk zichtbaar welke gedichten er zijn gemaakt door haar jongste bewoners. De onthulling van het eerste raamgedicht in deze wijk vindt plaats op:

Donderdag 11 april om 9.15 uur

Kindcentrum De Touwladder

Velddreef 328

Er wordt aangesloten bij thema's die op het moment van de workshop centraal staan in de wijk of bij de instelling. Hierdoor wordt  Jas van Taal een onderdeel van het thema waar de kinderen en de medewerkers mee bezig zijn. In Noordhove-Seghwaert zijn de thema's Herfst, Winter, Ziek en Gezond en Lente in gedichten verwerkt. Tot eind 2019 wordt er  gewerkt aan het project. Dorp/Driemanspolder is de volgende wijk voor Jas van Taal. Vanaf de zomer kunnen instellingen intekenen op herhalingsbezoeken. Eind 2019 komt er een Grand Finale voor Jas van Taal in Zoetermeer. Jas van Taal is ontwikkeld door "Huis van Gedichten" en wordt uitgevoerd door een combinatiefunctionaris van Bibliotheek Zoetermeer.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden