Foto: Cees Luiten

BSC'68 en DWO in evenwicht

Zoetermeer - BSC'68 begon best aardig aan hun tweede wedstrijd tegen DWO uit Zoetermeer in 8 dagen. Al na 3 minuten lag de bal achter de DWO-doelman tegen de touwen. Mitchell Davids profiteerde van twijfelend ingrijpen van de DWO-achterhoede, stuurde doelman Jeroen Slaman de verkeerde kant op en zette de 1-0 op het scorebord. Een lekker begin voor de Schadenetboys. Beide ploegen bleven de aanval zoeken, al ging dat niet altijd even nauwkeurig. In de 7e minuut kreeg Branco Sandifort dé kans op het uitbreiden van de voorsprong. Geheel vrijstaand zag hij kans de bal over, in plaats van in het doel te jagen. Twee minuten later was het al weer gelijk. De achterhoede van BSC'68 greep bij een corner onvoldoende in en Jeroen Faber kon ongehinderd koppen, 1-1. Niet lang daarna dook Mitchell Davids alleen voor de DWO-doelman op, maar die wist met zijn  voeten een nieuwe voorsprong voor BSC'68 te verhinderen. In het tweede deel van de eerste helft werd het spel van beide ploegen er niet beter op. Bij BSC'68 waren het vooral lange ballen vanuit de achterhoede, die veelal bij DWO-spelers terecht kwamen. DWO was wel wat dreigender en moest BSC'68 doelman Michael Verhoef enkele malen ingrijpen. De thee kwam dan ook met een voor beide ploegen verdiende gelijke stand.

De tweede helft was eigenlijk een kopie van het tweede deel van de eerste helft. Beide ploegen kregen wat mogelijkheden, maar echt kansen hebben we niet gezien. DWO kreeg de grootste mogelijkheid toen een kopbal buiten bereik van BSC'68-doelman Michael Verhoef op de kruising van paal en lat belandde. In de 75ste minuut had de tegenstander van Mitchell Davids geel en misschien wel rood moeten krijgen. In de volle ren richting het doel van DWO werd Mitchell, voor iedereen zichtbaar, vastgehouden aan zijn shirt, maar de scheidsrechter zag het niet of wilde het niet zien.

In de 83ste minuut moest DWO toch met 10 man verder, omdat Robin de Bruin op een zeer agressieve manier probeerde de op volle snelheid liggende Mitchell Davids neer te leggen.

Mede daardoor drong BSC'68 In de laatste tien minuten wel wat meer aan en kwamen er ook mogelijkheden, o.a. vanuit vrije trappen van net buiten het strafschop gebied. Helaas leverden ook die niet het voor BSC'68 zo gewenste resultaat op.

Met dit gelijke spel kwam BSC'68 qua punten nog niet op gelijke hoogte met NSV'46 en zou de beslissing tussen directe degradatie of het spelen van promotie/degradatiewedstrijden weleens in de directe confrontatie tussen deze twee ploegen kunnen vallen op 20 april a.s.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden