Apenkooien op de Markt tijdens Bevrijdingsfestival Zoetermeer

Jong en oud kunnen zich dit Bevrijdingsfestival uitleven in een heuse Apenkooi-arena. Het is één van de sportieve activiteiten die organisator Floravontuur Promotie Zoetermeer op 5 mei aanbiedt op de Markt in het centrum van Zoetermeer. Apenkooi is dé gymzaalvariant op het aloude tikkertje, waarbij gebruik gemaakt wordt van gymtoestellen en waarbij niemand de grond mag raken. Het zorgt voor opwinding en hilariteit, voor veel kinderen én volwassen is het de ultieme combinatie van sport en spel.

Iedereen keek er naar uit vroeger op school en genoot er volop van: apenkooien. Dat gevoel dat je als kind kreeg als de gymzaal in apenkooiopstelling stond, je kunt het weer ervaren! Jong en oud kunnen hun gymlessen van toen dunnetjes overdoen tijdens de ApenkooiGym op de Markt. Op Bevrijdingsdag wordt in de middag een gedeelte van de Markt ingericht als een apenkooi-arena met bokken, matten, kasten en trampolines. Speciale opper-apen zullen het spel in goede banen leiden en in de gaten houden of er toch geen voetje in de lava terechtkomt. Om het kwartier start een nieuwe ronde, die uiteraard wordt ingedeeld op leeftijd.

Het apenkooien is voor vele een mooie herinnering aan vroeger. We hebben wat rondvraag gedaan en als je tegen mensen alleen al het woord apenkooien of reis om de wereld zegt, gedragen ze zich direct als stuiterballen aldus Jeffrey de Bake van Floravontuur Promotie Zoetermeer, die de activiteiten rond het Bevrijdingsfeest coördineert. Vandaag is het spel niet alleen een traktatie voor de kinderen. Apenkooi is er voor iedereen en tijdens het Bevrijdingsfestival!

Bevrijdingsfestival Zoetermeer beleeft dit jaar zijn 20e editie en trekt jaarlijks bezoekers uit de hele regio. Afgelopen dinsdag is de complete line-up bekendgemaakt. Op zondag 5 mei treden o.a. DI-RECT, Lil Kleine, Coen Sander, Wulf en Handsome Poets op. Naast muziek is er ook een hoop ander leuk vermaak. De start van het festival vindt plaats op zondag 5 mei om 12.00 uur op de Markt. Er zal 12 uur lang de vrijheid worden gevierd met een uitgebreid, gevarieerd programma. De toegang is gratis.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden