Bijeenkomst Minder zien, toch blijven lezen

Zoetermeer Op vrijdag 5 april 2019 organiseren de bibliotheek Zoetermeer en de Oogvereniging tussen 13.00 en 16.30 uur een informatiebijeenkomst met als thema: minder zien – toch blijven lezen. Deze bijeenkomst vindt plaats in de commissiezaal van het stadhuis Zoetermeer te bereiken via de Perroningang, Stadhuisplein 1, Zoetermeer. Aanmelden is gewenst en is mogelijk via bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl.

Voor veel mensen is het vanzelfsprekend: even een krantje lezen bij het ontbijt of een boek lezen in de trein. Voor mensen die minder (gaan) zien door een oogaandoening zijn deze dagelijkse dingen niet vanzelfsprekend. Daarom organiseren de Bibliotheek Zoetermeer en de Oogvereniging op 5 april tussen 13.00 en 16.30 uur een bijeenkomst over de mogelijkheden om toch te blijven lezen met verminderd zicht.

Sprekers

Tijdens de bijeenkomst zulen er meerdere sprekers zijn van organisaties die mogelijkheden bieden voor aangepast lezen. Expertisecentrum Koninklijke Visio trapt af met een overzicht van leeshulpmiddelen; gevolgd door Bibliotheekservice Passend Lezen die aangeven hoe bezoekers aan de Bibliotheek Zoetermeer gebruik kunnen maken van aangepaste leesvormen. Na de pauze volgt een presentatie van Solutions Radio over de Webbox, een hulpmiddel waarbij luisteraars gebruik kunnen maken van een uitgebreid assortiment aan nieuwsberichten, kranten, boeken, ondertiteling, en nog veel meer. Tijdens de pauze en afsluitende netwerkborrel kunnen bezoekers de materialen ook uitproberen.

Aanmelden en bereikbaarheid

Aanmelden voor deze bijeenkomsten is gewenst en is mogelijk via bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze bijeenkomst. Deze bijeenkomst vindt plaats in de commissiezaal van het stadhuis Zoetermeer te bereiken via de Perroningang, Stadhuisplein 1, Zoetermeer. Deze locatie is goed te bereiken met de randstadrail halte Stadhuis, de randstadrail stopt voor de deur.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden