Stadshart krijgt sfeervolle bestrating

Nu de winkelpanden in het Stadshart zijn gemoderniseerd, neemt de gemeente het openbaar gebied grondig onder handen. De rode bakstenen in de hoofdstraat en de zijstraten van het winkelgebied worden voorzien van nieuwe stenen in een sfeervol en gemêleerd kleurpatroon. Ook komen hier sierroosters op de goten. Samen met de modernisering van de winkelpanden ontstaat er zo een plezierig winkelgebied voor voetgangers. De bakstenen uit de winkelstraten worden hergebruikt om kapotte stenen aan de rand van het Stadshart te vervangen.

De vernieuwingen zijn een uitwerking van het Beeldkwaliteitsplan Upgrade Stadshart dat in 2018 door de raad is vastgesteld en de afspraken tussen gemeente en Unibail Rodamco Westfield die vastgoedeigenaar is van een groot deel van het Stadshart. De kwaliteitsverbetering van de bestrating en de goten wordt opgenomen in een voorlopig ontwerp. Hierin neemt de gemeente ook het ontwerp op voor de pleinen en het groen in de binnenstad.

De keuze van de bestrating en de siergoten zijn het resultaat van samenspraak met een afvaardiging van bewoners en ondernemers van het Stadshart en de Toegankelijkheidsraad. Dit voorjaar wordt het voorlopig ontwerp gepresenteerd aan de belanghebbenden. Zij worden hierover nog nader geïnformeerd. De uitvoering van de werkzaamheden zal eind 2019 of begin 2020 starten. Hiervoor is bij het maken van de afspraken door de gemeente geld gereserveerd. De gemeenteraad zal echter nog wel moeten instemmen met de financiële gevolgen van de gestegen bouwkosten.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden