ALL RIGHTS RESERVED.DUPLICATION AND COMMERCIAL EXPLOITATION IN ANY FORM OR WAY FORBIDDEN UNLESS THERE IS WRITTEN PERMISSION BY THE AUTHOR: FOTOFLEX.NL - THE NETHERLANDS
ALL RIGHTS RESERVED.DUPLICATION AND COMMERCIAL EXPLOITATION IN ANY FORM OR WAY FORBIDDEN UNLESS THERE IS WRITTEN PERMISSION BY THE AUTHOR: FOTOFLEX.NL - THE NETHERLANDS (Foto: FOTOFLEX Nederland - FOTOFLEX.NL)

Aandacht voor geldzaken en schulden

Zoetermeer - Een op de vijf huishoudens in Zoetermeer kampt met grotere of kleinere geldproblemen. Om aandacht hiervoor te vragen is er van 25 tot en met 29 maart de Week van het Geld.

"Het grote probleem met geldproblemen is dat mensen het niet zo snel naar buiten brengen. Daardoor wachten mensen te lang om aan de bel te trekken", zegt wethouder Margreet van Driel "Tijdens de week proberen we het bespreekbaar te maken zodat mensen bijtijds hulp zoeken en niet pas als het allemaal boven hun hoofd groeit. Vooral mensen met een inkomen dat net boven de bijstandsnorm ligt, kunnen problemen hebben omdat de lasten hoog zijn en ze net buiten alle regelingen vallen."

Volgens de wethouder zijn er wel verschillende plekken waar mensen hulp kunnen krijgen. "Ik noem organisaties als SchuldHulpMaatje en Humanitas die onder andere kunnen helpen. Mensen kunnen meedoen aan workshops en cursussen maar ook persoonlijke hulp krijgen", zegt Van Driel. "Het is belangrijk want van geldproblemen krijg je stress."

Tijdens de Week van het Geld worden vlogs gemaakt over geld. Deze zijn te zien op www.zoetermeer.nl/schuldhulpverlening en op Facebook van de gemeente.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden