Open dag IKC de Trinoom

Op zaterdag 6 april organiseert IKC de Trinoom een open dag van 10.00 uur tot 12.00 uur voor geïnteresseerde ouders en kinderen om kennis te maken met het montessorionderwijs. Er zijn leuke activiteiten voor kinderen te doen, terwijl ouders informatie kunnen inwinnen. De open dag wordt georganiseerd in samenwerking met Kern Kinderopvang en De Drie Ballonnen.

Het montessorionderwijs in het kort:
Het montessorionderwijs gaat er vanuit dat elk kind uniek is. Kinderen verschillen van elkaar in aanleg en mogelijkheden. Ze hebben verschillende interesses en leerstijlen. Op de Trinoom spelen we hierop in; Help mij het zelf te doen. Elk kind krijgt de ruimte, binnen het kader van wettelijk gestelde eisen, om de leerstof in eigen tempo en op zijn eigen manier te doorlopen. Kinderen worden hierdoor eigenaar van hun leerproces.

De kinderen kunnen, binnen grenzen, een groot deel van de dag hun eigen werk kiezen. De leidster biedt lesjes aan, stuurt de kinderen en daagt ze uit. Kinderen mogen zelf keuzes maken, zelf actief zijn en zelf het initiatief nemen tot leren. Door deze specifieke manier van werken ervaren kinderen dat vrijheid en innerlijke zelfdiscipline met elkaar verbonden zijn.

Intergraal Kind Centrum
Een Integraal Kind Centrum (IKC) is een voorziening waarin organisaties als onderwijs, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal en welzijnsactiviteiten voor kinderen zijn samengevoegd. Een IKC is een voorziening voor kinderen van tenminste 0-12 jaar, waar zij gedurende de dag komen om te leren, spelen, ontwikkelen en ontmoeten. Bij voorkeur komen alle ontwikkelingsgebiedenaan bod.

IKC de Trinoom ligt in de wijk Oosterheem aan de Nieuwlandstraat 241.
Mocht 6 april niet uitkomen, dan kan een vrijblijvende afspraak gemaakt worden:
079-3431733. Bezoek ook onze website: www.ikcdetrinoom.nl

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden