Voor de tweede keer in korte tijd was een fietser betrokken bij een ongeluk met een vrachtwagen op dit kruispunt.
Voor de tweede keer in korte tijd was een fietser betrokken bij een ongeluk met een vrachtwagen op dit kruispunt. (Foto: R.a. Roos)

Maatregelen op kruispunt

Extra verkeerslicht

Op de kruising Stationsstraat en Karel Doormanlaan komt vrijdag 22 maart een extra verkeerslicht voor fietsers. Deze maatregel heeft de gemeente besloten om de veiligheid op het kruispunt te vergroten.

Zoetermeer - De tijdelijke schottenworden vervangen door permanente schotten en ook de vluchtheuvel wordt verkleind. Wethouder Marc Rosier (Verkeer): "Hierdoor hebben fietsers een eigen plek en kunnen vrachtwagens niet meer op de fietsstroken komen. Ook krijgen de fietsstroken een rode toplaag en nieuwe belijning." De verkeersregelaars blijven voorlopig nog actief.

De maatregelen zijn genomen nadat recentelijk twee fietsers ernstig gewond zijn geraakt op het kruispunt waar 10 jaar geleden al een jonge fietser verongelukte. De gemeente streeft ernaar dat de ontsluitingsweg in 2020 klaar is. "Dit heeft onder andere met een bestemmingsplanwijziging te maken", zegt burgemeester Aptroot. "Ik denk toch dat iedereen ziet dat dit nodig is. "

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden