ILOZ wil na aanslagen in gesprek gaan

Zoetermeer - Afschuw, verdriet, zorg, wanhoop en hoop. Dat zijn de gevoelens die bij de deelnemers in het ILOZ-platform strijden bij het nieuws over de weerzinwekkende aanslag in Christchurch, Nieuw Zeeland. Iloz heeft daags na de aanslag in Nieuw Zeeland op het drama gereageerd. Niet wetende dat zelfs Utrecht werd getroffen.

Wat drijft een dader tot zo'n terroristische daad in een huis van gebed – een huis van vrede. Hoe diep moet die haat zitten, en waar komt dat vandaan? Meeleven met de slachtoffers en met de na- en naastbestaanden. Zorg bij velen in de moslimgemeenschap; bij sommigen ook angst. Want ook in Nederland brandstichting, bekladding en varkenskoppen bij moskeeën. En hoe veilig is Zoetermeer? Hoe lang al, en hoe lang nog vallen er slachtoffers door blinde haat? Uit de aanslag in Parijs (Charlie Hebdo, januari 2015) is het ILOZ ontstaan. Een platform waarin baha'ï, christenen, hindoes, humanisten, joden en moslims elkaar ontmoeten en samenwerken.

Dialoog, verbinding en samenwerking. Dat is de Compassie die het ILOZ in Zoetermeer wil bewerken. De Ander dat ben Jij – dat is het thema van de dialoogavond die op 28 maart as. georganiseerd is in het Forum. De aanvang is om 19.30 uur. U bent van harte welkom.

Voor info: Shamier Madhar (vz.) 06 1039 8355, Els Alebregtse (secr.) 06 4976 0075, zoetermeerindialoog@iloz.org

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden