Foto: Ook inwoners mogen de elektrische auto's van de gemeente gebruiken.

Ook inwoners in de elektrische deelauto's gebruiken

Zoetermeer - Inwoners kunnen vanaf nu ook gebruik maken van één van de elektrische deelauto's van de gemeente Zoetermeer. Inwoners kunnen de auto na kantooruren en in het weekeinde gebruiken via het initiatief We Drive Solar.

Wethouder Paalvast (Energietransitie) gaf samen met Robin Berg (We Drive Solar) en twee enthousiaste inwoners het startsein: "Ik raad iedereen aan om de deelauto te proberen. Niet alleen is het een prettig idee dat je rijdt op zonne-energie, de auto is ook comfortabel en gebruiksvriendelijk. Het was voor mij de eerste keer dat ik elektrisch reed en ik was zeer aangenaam verrast", aldus de wethouder.

Inwoners die gebruik willen maken van de deelauto kunnen een abonnement afsluiten via We Drive Solar. Via een app op de smartphone is het mogelijk om de auto te reserveren, te openen en af te sluiten. De auto is doordeweeks beschikbaar van 17:00 tot 07:00 en in het hele weekend van vrijdag 16:00 tot maandagmorgen 07:00. De auto is te vinden bij de ingang aan de Frankrijklaan, op een steenworp afstand van de Randstadrailhalte Stadhuis.

De gemeente startte samen met We Drive Solar in juli 2018 een pilot van twee jaar. De pilot is bedoeld om het gebruiksgemak van de elektrische deelauto's te ondervinden.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden