Voorzitter van de Vogelwerkgroep Zoetermeer Marcel van der Tol onthulde samen met wethouder Groeneveld een informatief bord over de (vogel)natuur aan de rand van het Buytenpark. Foto: Simon Post
Voorzitter van de Vogelwerkgroep Zoetermeer Marcel van der Tol onthulde samen met wethouder Groeneveld een informatief bord over de (vogel)natuur aan de rand van het Buytenpark. Foto: Simon Post (Foto: )

Paradijsje voor oeverzwaluwen en grutto's

Wethouder 'groen' Jacobien Groeneveld zei het tegen alle aanwezigen die zich niet door de stormachtige wind hadden laten tegenhouden: "wij 'groene gekkies' zullen nog veel meer moeten uitdragen dat we in Zoetermeer geweldige natuur hebben waar we met elkaar goed voor moeten zorgen!"

Zoetermeer - Het bord dat uitleg geeft over de oeverzwaluwen die jaarlijks hun nestjes maken in de speciaal voor hen aangelegde oeverzwaluwenwand en op de andere zijde -het is een kantelbord op rolstoelhoogte- uitlegt waarom het zo belangrijk is dat er een speciaal voor de steltlopers een 'gruttosoos' is aangelegd. Een driehoekig stukje land waar de waterstand met een speciale pomp hoger wordt gehouden. Zo kunnen bijvoorbeeld de grutto's en ook andere 'steltlopers' hier voedsel vinden en opvetten tijdens de trek of voedsel vinden en een mooie netselplaats in het hogere niet gemaaide land in de directe omgeving. Het is dankzij de inspanningen van de Vogelwerkgroep dat in samenwerking met de gemeente en met extra financiële steun van het Dinamo-fonds dit fraaie bord (Buro Kloeg) is gerealiseerd.
De baan snowworld is als uitkijklocatie op het omgevingskaartje op het bord opgenomen net als de hoogste heuvel van het Buytenpark.

Meer berichten