Foto:

Yentl en de Boer openen Bevrijdingsfestival

Zoetermeer - Het populaire cabaretduo Yentl en de Boer opent samen met de Marinierskapel het Bevrijdingsfestival Zoetermeer. Organisator Floravontuur Promotie Zoetermeer kondigde onlangs al aan dat het beroemde orkest van de Koninklijke Marine met een surprise act het spits zou afbijten. Na een succesvolle, uitverkochte tournee langs theaters en schouwburgen in het hele land, zullen Yentl en de Boer nu voor het eerst te zien zijn in deze verrassende combinatie.

Yentl Schieman en Christine de Boer bespringen om 12.15 uur het podium, na het ontsteken van het bevrijdingsvuur door Burgemeester Aptroot, om met de Marinierskapel het muzikale programma groots te openen. Het muzikaal-absurdistische duo zal in afwisseling met het orkest van ruim 50 muzikanten veel eigen muziek ten gehore brengen. De Marinierskapel brengt eigen versies van beroemde melodieën. Het optreden zal in totaal vijf kwartier duren. Yentl en de Boer zijn sinds hun doorbraak overigens niet te stoppen. Deze week is bekendgemaakt dat ze zijn genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs met het lied Stop de Tijd.
De start van het festival vindt plaats op zondag 5 mei om 12.00 uur op de Markt. Er zal 12 uur lang de vrijheid worden gevierd met een gevarieerd programma. De toegang is gratis.

Meer berichten