ABBA Fever is een feestje.
ABBA Fever is een feestje. (Foto: )

Zangeres Tessa: "Geen betere muziek dan ABBA muziek"

Hélène Ouwerkerk

"Er is geen betere muziek dan ABBA muziek", trapt zangeres Tessa de Jong van Abba Fever af. Met haar collega artiesten treedt zij binnenkort op in de Boerderij met een show rond een van de beste bands uit de muziekgeschiedenis.

Zoetermeer - Hoewel Tessa te jong is om de hoogtijdagen van de Zweeds popgroep te hebben meegemaakt, is zij wel al van kinds af aan fan van de muziek. "Dit begon bij de musical", vertelt Tessa. Toen zij later zelf professioneel zangeres werd, was de stap naar het ABBA repertoire niet heel erg moeilijk.

De zangeres roemt de muziek van Benny, Björn, Annifrid en Agnetha. "Er is geen betere muziek. Het is zo volledige muziek", zegt Tessa. En dit vindt zij niet alleen, ook haar publiek sluit de show Abba Fever in het hart. "Het maakt niet uit; jong of oud, iedereen staat te swingen. De optredens zijn één groot feest. Voor ons is het ook heerlijk om met een band deze nummers te spelen." De voorstelling moet zowel muzikaal als visueel één grote ABBA-ervaring worden. "Hoewel we alle vier ABBA nooit live hebben gezien hebben we heel veel video's bekeken. De choreografieën, de handgemaakte kostuums komen zo dicht mogelijk bij het origineel. Het moet zijn zoals vroeger." En dat geldt ook voor de stemmen. "Ik doe de partijen van Frida omdat ik een brunette ben maar ook omdat mijn stem stemtechnisch het meeste op die van Frida lijkt."

De show Abba Fever geeft een overzicht van de muziek van ABBA. "Het is meer dan hitjes knallen", benadrukt Tessa. "Naast alle grote hits, brengen we ook ABBA songs die voor het grote publiek misschien minder bekend zijn maar waar kenners hun hart bij kunnen ophalen. Het mooie aan de muziek vind ik dat de vrolijk ogende liedjes veel diepgang hebben. ABBA muziek is zo compleet." Voor Tessa is 'If it wasn't for the nights' een favoriet. "Het is niet zo'n heel bekend nummer", zegt ze. "Het is mijn favoriete dansnummer van ABBA. Als we dit spelen, kan ik met geen mogelijkheid stil blijven staan. Dat effect heeft de muziek van ABBA dus nog steeds op ons. Wederom een bewijs hoe heerlijk deze muziek is!"

Tessa kijkt uit naar het optreden in de Boerderij. Toch staat Abba Fever niet altijd op dergelijke grote podia. "We spelen ook op festivals, poppodia, theaters, bruiloften en bij tentfeesten. Ik hou van die afwisseling", zegt ze. "De Boerderij is voor ons een bijzonder gave plek om te spelen."

Dancing Queen', 'Mamma Mia' en 'Waterloo': geen enkele ABBA-hit wordt overgeslagen tijdens ABBA Fever. ABBA Fever is 30 maart te zien in Cultuurpodium De Boerderij. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten kosten 23,25 in de voorverkoop via www.cultuurpodiumdeboerderij.nl

Meer berichten