Voor de tweede keer in korte tijd was een fietser betrokken bij een ongeluk met een vrachtwagen op dit kruispunt.
Voor de tweede keer in korte tijd was een fietser betrokken bij een ongeluk met een vrachtwagen op dit kruispunt. (Foto: R.a. Roos)

Omleiding binnen een jaar

Wethouder belooft snelle actie

Door Hélène Ouwerkerk

Binnen twee weken komt wethouder Marc Rosier naar de gemeenteraad met maatregelen om de kruising Stationsstraat/Karel Doorman veiliger te maken. Over 4 weken is er uitsluitsel over een tijdelijke omleiding en in de zomer van 2020 moet een nieuwe ontsluiting van Nutricia gereed zijn.

Zoetermeer - De gemeenteraadsleden waren het er unaniem over eens dat het afgelopen moet zijn met de ongelukken op het kruispunt. Na 10 jaar praten moeten er knopen worden doorgehakt en als er niet genoeg geld is, dan moet dat maar worden opgelost. De raadsleden begrijpen niet waarom het allemaal zo lang heeft moeten duren en willen nu snel spijkers met koppen. Een nieuwe weg die de vrachtwagens van Nutricia rechtstreeks naar de snelweg leidt en tot die tijd een tijdelijke omleidingsroute voor de vrachtwagens.

Burgemeester Aptroot heeft contact met de slachtoffers en was zeer aangedaan over het leed. "We willen dat de inwoners veilig zijn. Het is onvoorstelbaar verdrietig wat zij mee maken."

Wethouder Rosier zegde snel maatregelen toe maar moest ook wat slagen om de arm houden. De vrachtwagens bij de kruising bijvoorbeeld links af laten slaan de Oranjelaan op heeft volgens hem ook consequenties. "We willen eerst weten wat er dan gebeurt op de rotondes en ook weten dat de vrachtwagens straks niet de Europaweg opgaan."

Bij Nutricia is eveneens volop aandacht voor de situatie. "Iedere vrachtwagen die de fabriek verlaat wordt vergezeld door een medewerker van Nutricia om de vrachtwagen veilig over het kruispunt te loodsen", aldus Rosier. Hij wil de procedures voor de nieuwe omleidingsweg snel doorlopen. "Misschien moeten er in dat gebied nog bommen uit de Tweede Wereldoorlog worden geruimd maar de kans is klein dat er iets ligt. Ik dat de weg er medio 2020 kan liggen. Ook Nutricia wil graag meewerken om de weg zo snel mogelijk te realiseren."

Meer berichten