v.l.n.r. Ben Boomgaard (wijkagent De Leyens), Nico Demkes (wijkagent Centrum), Inge van Oosten (Vidomes), Stephan de Roo (Vidomes), Rida Noura (Vidomes)
v.l.n.r. Ben Boomgaard (wijkagent De Leyens), Nico Demkes (wijkagent Centrum), Inge van Oosten (Vidomes), Stephan de Roo (Vidomes), Rida Noura (Vidomes) (Foto: Vidomes)

Spreekuur in de wijk

Sinds begin februari houdt woningcorporatie Vidomes spreekuren voor bewoners in verschillende wijken in Zoetermeer. Als eerste waren de complexen Griekenlandlaan en Van Leeuwenhoeklaan aan de beurt en op 26 februari was het eerste spreekuur voor bewoners van de eengezinswoningen in De Leyens. Het initiatief is in samenwerking met de politie.

Problemen vroegtijdig signaleren
Naast betaalbare en kwalitatief goede woningen, heeft Vidomes als visie: zorg voor prettig en veilig wonen. Op elk spreekuur is een medewerker van Vidomes en de wijkagent aanwezig. Ze horen graag wat er leeft en speelt in de wijk of in het complex. Omdat eventuele problemen zo vroegtijdig gesignaleerd kunnen worden, kan er ook snel op worden ingesprongen. Met deze pilot komt Vidomes graag letterlijk dichterbij haar huurders.

Laagdrempelig en dichtbij
Het spreekuur is laagdrempelig en dichtbij. Bewoners kunnen er zonder afspraak terecht met klachten, vragen of zorgen. Maar ook voor advies of met ideeën. Daarnaast kunnen bewoners in gesprek gaan over de leefbaarheid in de wijk. Als het nodig is, worden bewoners in contact gebracht met andere instanties die ze verder kunnen helpen.

Wanneer zijn de spreekuren?
• Complex Van Leeuwenhoeklaan - eerste dinsdag van de maand van 11.30 - 12.30 uur
• Eengezinswoningen De Leyens - laatste dinsdag van de maand van 14.00 - 15.00 uur
• Complex Griekenlandlaan - wordt via flyer in het complex aangekondigd

Het is de intentie om ook in de wijken Noordhove en Oosterheem te starten met spreekuren.

Meer berichten