Foto: Robbert Roos

"De parel van de stad moet weer gaan glanzen"

Robbert Roos

Sinds 20 februari heeft Ondernemersvereniging Dorpsstraat Zoetermeer een nieuw bestuur. En dat is goed nieuws want er is volop werk aan de winkel. Maar daar deinzen de nieuwe bestuursleden niet voor terug. Integendeel; ze gaan er vol enthousiasme tegenaan. Ze zijn dan ook op een missie: "De parel van de stad moet weer gaan glanzen."

Zoetermeer - Voor de bestuursleden Daphne Jongerius en Wim Fris is het een uitgemaakte zaak: "We hebben een prachtige straat met een stuk historie wat je nergens anders vindt in Zoetermeer. Daar willen we ons graag sterk voor maken en verder invulling aan geven." Daphne en Wim hoeven dat gelukkig niet alleen te doen en worden in het bestuur ondersteund door de ondernemers Helma, Lon en Dennie. "Met elkaar zijn we een goede mix tussen jarenlange ervaring en jong enthousiasme" vertelt Daphne opgewekt. "Het moet weer leuk worden om in de Dorpsstraat te zijn. Gelukkig hebben we veel betrokken ondernemers en klanten die dat weten te waarderen." Het gedrag van de consument is de laatste jaren sterk veranderd en daarmee ook het winkelen op zich. De Dorpsstraat heeft, net als alle andere winkelcentra in Nederland, te maken met enkele panden die leeg staan. Een telefoontje met de lokale bedrijfsmakelaar toont echter aan dat daar hard aan gewerkt wordt. Daphne: ""De Dorpsstraat heeft verschillende kleinere panden. Ideaal voor een startende onderneming. Gelukkig weten steeds meer nieuwe ondernemers de weg naar de Dorpsstraat te vinden. Nog niet alle leegstaande panden zijn ingevuld, maar we zijn goed op weg." De verschillende eigenaren van dat vastgoed waren al verenigd. Wim Fris: "Met elkaar kijken we hoe we de straat ook qua aankleding een impuls kunnen geven. Daarbij denken we aan gezellige bankjes, bloembakken en decoratieve verlichting in de feestmaand." Wat blijft zijn de bekende evenementen zoals de Oldtimerdag, de Boerendag, Moonlightshopping, de Nederlandse Dag van de Teckel en Kaarsjesavond. Daarnaast zal er ook ruimte zijn voor kleinschaligere projecten van individuele ondernemers. Daphne: "Het is belangrijk om als straat weer een aanspreekpunt te hebben naar de ondernemers en andere partijen zoals de gemeente. Aangevuld met een goede communicatie naar buiten zodat iedereen weet hoe leuk en gezellig de Dorpsstraat is. Gewoon een kwestie van goed poetsen en de parel glimt weer als vanouds."

De Dorpsstraat is een van de oudste straten van Zoetermeer en kenmerkt zich door de vele klassieke gevels die er nog te vinden zijn. Het winkelaanbod bestaat uit verschillende speciaalzaken, aangevuld met bekende ketens en gezellige horecagelegenheden. 

Meer berichten