Zoë Sedney in de atletiekhal van Ilion
Zoë Sedney in de atletiekhal van Ilion (Foto: )

Zoë Sedney gaat als een speer

Nico Mos

Begin deze maand is Zoë Sedney (17) bij het NK indoor kampioen geworden op 200 meter en de meerkamp. Door de NK titel op de 200 meter heeft Zoë zo haar limiet voor die afstand, voor het EK onder 20 jaar in juli, veilig gesteld. Ze kan zich daardoor volledig focussen op de 100 meter horden. Zoë, nog steeds lid van atletiekvereniging Ilion, blikt terug op dat NK.

Zoetermeer - "Direct nadat ik Nederlands kampioen ben geworden op de meerkamp heb ik vorige week besloten besloten daarmee te stoppen en mij volledig te (gaan) concentreren op de 100 meter horden en 200 meter sprint ", antwoordt Zoë op de vraag of zij nog steeds actief wil blijven op alle onderdelen (100 meter horden, 200 meter sprint en de meerkamp, red.). Zoë zit in het examen jaar van het Erasmuscollege en hoop daarna een opleiding Bewegingswetenschappen te gaan doen. " Je kunt dan de revalidatie- of sportkant kiezen. Ik neig om revalidatie te gaan kiezen. Ik train weliswaar vier keer een uur in de week, maar zit op een Daltonschool dus heb sowieso niet echt veel huiswerk, hooguit in een toetsweek".

De succesvolle atlete werd vorig jaar nog uitgeroepen tot sporttalent.

"Op het Nederlands kampioenschap Indoor Junioren, begin februari, ben ik kampioen geworden op de meerkamp en de 200 meter (23.71). Zo heb ik de limiet, voor de 200 meter, alvast op zak voor EK onder 20 in juli in Tampere ( Zweden). Nu alleen nog kwalificatie realiseren voor 100 meter horden Outdoor. Op die twee afstanden zie ik medaillekansen. In april ga ik, met de bond, twee weken op stage in Tenerife als voorbereiding op het EK. Doordat ik geen meerkamp meer doe, train ik niet meer verder bij Ilion, maar volledig in Rotterdam, waar ik al al twee dagen per week train. Een vol seizoen zeg maar en door het behalen van de NK titel lig ik goed op schema", aldus Zoë.

Meer berichten