Frank van Aken en Eric Hofland: "We zijn als herenclub vooral ook een vriendenclub."
Frank van Aken en Eric Hofland: "We zijn als herenclub vooral ook een vriendenclub." (Foto: )

Kom op 5 maart 'leeuwen' kijken bij Hoeve Kromwijk

Hans Ouwerkerk

Lionsclub 'De Meerbloem' organiseert op dinsdag 5 maart een Meet and Greet. "Hiermee willen we vooral Zoetermeerders kennis laten maken met wat het betekent om een Lion te zijn en met elkaar iets te organiseren", vertellen Erik Hofland en Frank van Aken.

Zoetermeer - De afgelopen weken heeft De Meerbloem volop in de belangstelling gestaan. Samen met de damesclub Soetermare hebben de Lions van De Meerbloem het Groot Zoetermeers Dictee op touw gezet. Met dit dictee hebben de twee Lionsclubs € 5.000 voor Taalmaatjes Zoetermeer opgehaald. "Hoewel we het Groot Zoetermeers Dictee voor het eerst hebben georganiseerd is het wel een goed voorbeeld van wat we als Lionsclub doen, namelijk ons inzetten voor maatschappelijke doelen in de breedste zin van het woord", vertelt Erik Hofland. Samen met Frank van Aken en Oscar de Groot vormt hij de ledencommissie van de club. "Een van onze taken", licht Frank van Aken toe, "is het ledental op peil houden."

De Meerbloem telt op dit moment 21 leden die allemaal een andere achtergrond hebben. "Onder onze leden bevinden zich zowel zelfstandig ondernemers, ambtenaren, bankmedewerkers als pensionados", aldus Van Aken. Twee keer per maand komt De Meerbloem bij elkaar. Hofland: "Elke eerste en derde dinsdag van de maand ontmoeten wij elkaar in Hoeve Kromwijk. Tijdens het eten worden lopende zaken besproken zoals de voortgang van de activiteiten die op stapel staan en kwesties die de leden bezighouden. Op de tweede dinsdag van de maand is er altijd een gast aanwezig of trekken we zelf op uit. Gaan we op excursie of een keer biljarten of boogschieten."

Door het jaar heen organiseert De Meerbloem tal van activiteiten. Zo organiseren ze bijvoorbeeld de rolstoeldisco. "Een evenement dat we in samenwerking met De Spil op touw zetten en waarmee we tientallen lichamelijk en geestelijk gehandicapten een onvergetelijke avond bezorgen", aldus Hofland. Daarnaast staan er jaarlijks onder de andere de inzamelingsactie voor de Voedselbank en NL Doet op het programma. "Het zijn altijd zeer verschillende activiteiten en dat maakt het lid zijn van de club zo leuk", benadrukt Van Aken. Moet je om lid te zijn over zeeën van tijd beschikken? "Nee, dat valt wel mee. Je moet het vooral leuk vinden om met vrienden iets voor anderen te doen. We hebben vooral ook veel lol met elkaar."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden