buurtAED- actie in Buytenwegh van start

Zoetermeer 27 februari – In Buytenwegh zijn bewoners een actie om geld op te halen voor een AED in de buurt. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen. De actie vind je hier www.buurtaed.nl “Muzieklaan 2717”

Initiatiefnemer van de actie Bart Steens: Als reanimatievrijwilliger en gebruiker van de HartslagNu app, werd ik enkele weken geleden opgeroepen een reanimatie uit te voeren bij een wijkbewoner. Voor een succesvolle reanimatie is een AED een absolute vereiste. Met dit apparaat kan het slachtoffer een schok toegediend worden om het hart weer te laten kloppen. In onze wijk hangen echter geen AEDs die 24 uur per dag beschikbaar zijn. Ik realiseerde me daardoor hoe belangrijk het is dat elke buurt over een eigen AED kan beschikken.”

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer en zie wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden